16:00, December 01.
Horvátország 0
Belgium 0
Ahmad bin Ali Stadion F csoport
16:00, December 01.
Kanada 0
Marokkó 0
al-Tumama Stadion F csoport
20:00, December 01.
Japán 0
Spanyolország 0
Kalifa Nemzetközi Stadion E csoport
20:00, December 01.
Costa Rica 0
Németország 0

Multimédiában erősít a SonyEricsson

2003.03.11. 17:20
A SonyEricsson három új készülékkel és számos kiegészítővel jelent meg a nagyközönség előtt, amelyek a multimédiás alkalmazásokra helyezik a legnagyobb hangsúlyt. A vállalat a T310, T610 és Z1010 mobiltelefonokkal, illetve drótnélküli mp3-lejátszóval és fülhallgatóval jelent meg a ringben.
A T310 modellt a fiatalok készülékének szánják, ennek megfelelően kiemelt szerepet kapott benne a játék- és a képkezelés. A telefon kijelzője természetesen színes, a hang 32 szólamú, a megfelelő játékélményről pedig egy aprócska joystick gondoskodik. A SonyEricsson egy sikeres videojátékot is telepített a készülékbe, mégpedig az Activision által kifejlesztett Tony Hawk Pro Skater 4-et, de a felhasználók más játékokat is letölthetnek a Synergenics Mophun platform segítségével, a választék jelenleg már megközelíti a hatvanat. A készülék márciusban már kapható lesz Magyarországon.

Vakító telefon vakuval

Tekintse meg galériánkat Klikk a képre!
A csúcskategóriás T610 mobiltelefon esetében még inkább a képkezelésre és képkészítésre helyezte a hangsúlyt a SonyEricsson. A készülék kijelzője 65 ezer színt képes megjeleníteni, a beépített digitális kamerát pedig - a világon először - vakuval (Phone Flash MPF-10) is ki lehet egészíteni. A képüzenetek vezetéken, Bluetooth kapcsolaton, illetve mobil hálózaton e-mail és MMS formájában továbbíthatóak. Ennek a folyamatnak a meggyorsításáról az új QuickShare szoftver gondoskodik. Az egyedi tervezésű anyagokból készült T610 telefon 2003 harmadik negyedévében lesz kapható Magyarországon.

A következő generáció

A bemutató egyik legérdekesebb készüléke a Z1010 típusjelű készülék volt, amely már kifejezetten a harmadik generációs (3G) mobilhálózatokra készült. A széthajtható készülék két kamerával és két kijelzővel a videokonfereciát is támogatja. A 65 ezer színárnyalatos, elsődleges kijelző belül, míg a szürkeárnyalatos, másodlagos kijelző a telefon első paneljén található. A kamerák is hasonlóképpen helyezkednek el, így a felhasználó egyszerre tudja videóra rögzíteni saját magát és környezetét. A telefon és más eszközök közötti információcseréről, valamint a memóriabővítésről a Sony Memorystick Duo technológia gondoskodik.

Vezetéknélküli mp3 walkman

Tekintse meg galériánkat Klikk a képre!
A HBM-30 kiegészítő MP3 és ATRAC3 formátumú hanganyagok lejátszását teszi lehetővé. A készülék Bluetooth technológiával kapcsolódik a mobiltelefonokhoz, a zenei anyagok tárolásához pedig Memory Stick Duó memóriát használ. Minden Bluetooth alapú mobiltelefonhoz csatlakoztatható, és így kihangosítóként is használható. Hívás beérkezésekor a zene elnémul, a felhasználó pedig eldöntheti, hogy fogadja-e a hívást. Ilyenkor a kijelző a lejátszott zene címe helyett a hívó nevét mutatja. A készülék 2003 második felében kerül forgalomba.

Rövid headset hosszútávra

A HBH-60 Bluetooth fülhallgató mindössze 72 mm hosszú, mindössze 22 grammot nyom. A HBH-60 kompatibilis a Sony Ericsson T68i, P800, T310 és T610 mobiltelefonjaival, illetve minden más gyártó Bluetooth-funkciókkal felszerelt, Bluetooth Headset és/vagy Bluetooth hands-free profilt támogató készülékével. A HBH-60 2,5 órányi beszédidőt és akár 70 órányi készenléti időt biztosít.  • Tippek
  • Hírek