Elemér
-1 °C
10 °C

Mégis lesz Google-mobil?

2007.04.18. 15:46
Ismét felröppent a pletyka, hogy a Google saját mobiltelefont készít. A keresőóriás korábban határozottan tagadta, hogy ilyesmin törné a fejét.

Egyesek szerint ez a béna izé lesz a Google mobilja

Év végén bemutathatja a Google a saját mobiltelefonját, amelyet a tajvani HTC gyártana, és a készülék 2008. elején világszerte a boltokba kerülhet, állítja a Digitimes. Az online informatikai lap forrásai azt is tudják, hogy az amerikai keresőóriás egymilliós szállítmányt rendelt. Vagy inkább tudni vélik, sokan ugyanis megkérdőjelezik a pletyka hitelességét.

A tajvani híroldal információi szerint a Google 3G mobiljában nem lesz műholdas helymeghatározás, amely jól passzolna a Google Maps mobilos szoftverhez, viszont lesz beépített Gmail és Google-kereső. A pletyka hitelességét megkérdőjelezi, hogy így nincs sok értelme külön Google-mobilt gyártani, hiszen ez utóbbi két szolgáltatás a színes kijelzős mobilok többségén már most is elérhető.

Iparági megfigyelők korábban azt rebesgették, hogy először talán az európai Orange mobilszolgáltatónál jelenik majd meg Google mobilja, de a keresőóriás tárt karokkal várja a további megrendeléseket. A HTC nem kommentálta a Digitimes értesüléseit, a Google viszont a pletyka legutóbbi felszárnyalása után - március végén - határozottan tagadta, hogy saját mobilt fejleszt.

Ha mégis igaz a pletyka, az eddig napvilágot látott információk alapján egy olyan Google-mobilt vizionálunk, amely nagyon hasonlít majd az Apple első mobilos próbálkozására, a Motorolával közösen készített iTunes mobilra. Persze csak abban az értelemben, hogy az hatalmas bukta volt, az iPod-szerű zenelejátszó interfésszel felszerelt Motorola ROKR (E1) ugyanis nem igazán felelt meg az emberek elvárásainak.