Beáta, Izolda, Lea
-4 °C
4 °C

Levegővel feltöltött mobilok

2001.03.26. 13:40
Az amerikai Electric Fuel bemutatott egy új terméket, amely a mobiltelefonok akkuját minden külső áramforrás nélkül képes feltölteni. Az akku hagyományos töltővel is tölthető. Ha konnektortól távol azonnali töltésre van szükség, az akku belsejébe oxigént vezetnek. Az eljárás használói akár háromszor egymás után aktiválhatják így a telefon akkuját, több óra beszélgetésre fordítható időt nyerve.
Az amerikai Electric Fuel bemutatott egy új terméket, amely a mobiltelefonok akkuját minden külső áramforrás nélkül képes feltölteni. Az Instant Power néven emlegetett szükségtöltőt kompakt készletben kívánják értékesíteni.

Az adaptert egyszerűen rácsatlakoztatják a mobiltelefonra, és így konnektortól távol is lehetséges feltűnés nélkül feltölteni a készüléket. A lemerült akkumulátorok ellenére már feltöltés alatt el lehet kezdeni a telefonálást.

A töltőkészlet szívét az úgynevezett Power Pack alkotja, vagyis a speciális cink-levegő akkumulátor. A szabadalmaztatott eljárás úgy aktiválja az energiát a Power Pack belsejében, hogy a házon található réseken keresztül oxigént vezetnek az akku belsejébe. A feltöltés körülbelül két óra alatt fejeződik be.

Egy Power Pack három feltöltési ciklust, vagyis több órai beszélgetési lehetőséget garantál, távol a civilizációt jelentő elektromos csatlakozóaljzatoktól. A cink-levegő akkumulátorok környezetbarát technológiával készülnek, kezelésük egyszerű, és hagyományos alkáli elemként kerülhetnek életciklusuk végén a gyűjtőkonténerbe.

A cink-levegő feltöltőkészletek már egy sor mobiltelefonhoz, a Nokia, Siemens, Motorola, Panasonic, Ericsson, Samsung és a Philips különböző típusaihoz elkészültek. A termékpalettát bővítik más termékekkel is, például PDA kéziszámítógépek akkumulátoraival. Európában a DNT forgalmazza a levegőtöltésű akkut, ára 30 német márka.