Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Webkamera-figyelés mobillal

2003.07.11. 12:09
Mobiltelefonra küldi az otthoni webkamera képét egy ír cég szoftvere. Az EyeSpyFX szoftverével a boltosok távolról is őrizhetik árukészletüket, az aggódó aranyhörcsög-tulajdonosok pedig a nyaralás alatt is figyelhetik a bekamerázott terráriumot. A szoftver a legtöbb webkamera-típussal, és szinte valamennyi, böngészővel rendelkező mobillal képes együttműködni.
Az EyeSpyFX-Mobile szoftver a kameráról érkező képeket kétféle formában képes megjeleníteni az interneten, egy mobiltelefonra optimalizált és egy nagyobb, számítógépről nézhető méretű ablakban is.

Dinamikus IP-vel is megy

A webkamera képeit az interneten bárki megnézheti, méghozzá anélkül, hogy ismerné a képeket közvetítő otthoni gép elérhetőségét. A szoftver bekapcsolás után ugyanis értesítést küld az EyeSpyFX kamera-adatbázisának, ahova rögtön felkerül az élő adás. Így nemcsak a fix, de a dinamikus IP-című otthoni gépekről is mehet a kép közvetítése.

Instant fénykép

Amennyiben bizalmas természetű képeket továbbít a kamera, az elérhetőségét jelszóval is lehet védeni. A szoftverrel távolról is lehet fotózni, rögzíteni a webkamera képét, sőt számítógépen chatelni is lehet a kép alatt megjelenő ablakban.

A szoftvert Symbian és Microsoft CE operációs rendszerű mobilok és Microsoft intelligens telefonok böngészőihez, valamint WAP 2 és IMODE böngészőkhöz fejlesztették ki. A kamera képét többek között Nokia 3650, 9210i, Sony Ericsson T68i, T300, T310, T610 és Siemens S55 telefonokon lehet megnézni.

A 30 euróért árult EyeSpyFX-Mobile szoftver húsz napos kipróbálásra ingyenesen letölthető.