Friderika
12 °C
29 °C

Megjelent a Motorola-Microsoft mobiltelefon

2003.09.15. 16:12
A Motorola hétfőn bemutatta új intelligens telefonját, melyen Windows Mobile operációs rendszer fut. Az összecsukható MPX200-as telefont elsőként az angol Orange mobilszolgáltató kezdi árusítani októberben, az AT&T pedig még idén megjelenik vele az amerikai piacon.
A Motorola MPX200 a harmadik Microsoft-szoftvert futtató mobil, mellyel az Orange előrukkolt. Az első ilyen készüléket, a Tajvanon gyártott SPV-t tavaly októberben dobta piacra a mobilszolgáltató, nemrég pedig megjelentette a készülék új változatát.

Táskarádió

Az új telefon SD-kártyahelyén 16 MB-os memóriakártya rejlik, ám ez egészen 2 GB-ig bővíthető. A kétképernyős telefon kiegészítő képernyőjén összecsukva is kijelzi, hogy honnét érkezik a bejövő hívás.

A hangminőségre nem érzékeny felhasználók külső hangszóróján is meghallgathatják az MP3 és Windows Media formátumú zenéket. A Motorola MPX200 Windows Media Playere videókat is lejátszik. A telefonhoz megvásárolható egy kiegészítő digitális kamera.

Az Orange eddig százezer darab SPV-t adott el. Fő riválisa, a Vodafone több mint egymillió Live! kamerás telefont adott el az első öt hónapban. Angliában új előfizetéssel együtt 383 dollárnak megfelelő összegért árulja az MPX200-at az Orange.