Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Mobil a plazmatévén

2006.10.12. 15:50
Magyarországra is elhozta a Nokia a jövő április környékén megjelenő N95 néhány prototípusát, és elő bemutatót tartott.

Mindig enyhén rázott a röhögőgörcs, amikor a Nokia szakértői multimédiás számítógépnek nevezték a fejlettebb mobiljaikat, hiszen e kütyük használhatóságukban és szolgáltatásaikban nagyon messze le vannak maradva még a legegyszerűbb számítógépektől is. Az N95 élő bemutatóján azonban egyáltalán nem röhögtem.

Amikor a mobilt rákötötték egy körülbelül 100 centis plazmetévére, és a mobilról játszották le a prezentáció diáit, még volt bennem némi kétkedés, mert bár a szöveg olvasható volt, kicsit maszatosan jelent meg. Amikor azonban lejátszották a Mission Impossible 3 trélerét teljes kijelzőn, kis híján leestem a székemről. Döbbenet. Pedig akkor még nem is láttam System Rush Evolution nevű háromdimenziós űrjátékot, meg a készülékbe épített műholdas helymeghatározó térképszoftvert. Nagyon úgy tűnik, hogy ez lesz az első olyan mobil, amelyre joggal rányomhatják az MC, azaz mobile computer plecsnit. Már csak az a kérdés, hogy ki használja majd videózásra a mobilját, és hogy tud-e versenyezni a Nokia a kifejezetten játékra kihegyezett Sony PlayStation Portable konzollal.


Nézzen plazmára kötött mobilt, kattintson!

Mint azt korábban megírtuk, az N95-ben 150 megabájtos belső memória van, ami micro sd memóriakártyával jelenleg 2 gigabájtra bővíthető, a zenelejátszó mp3, wma és aac formátumú fájlokat kezel, van fm rádió, és szabványos 3,5 milliméteres jack adapterrel fülhallgatót, erősítőt és tévét is rá lehet kötni. Az autofókuszos digitális kamera 5 megapixeles, és másodpercenként harminc vga felbontású (640x480 pixeles) képkockát rögzít videómódban. A készüléken szabványos usb 2.0 csatlakozó van.