Autós mobil és digitális toll a Nokiától

2003.03.12. 15:21
A Nokia Magyarországon is bemutatta azokat a telefonokat és kiegészítőket, amelyekkel a CeBIT kiállításon jelent meg a nagyközönség színe előtt. A 3300 és 6220 típusszámú modellek mellett többek között egy digitális toll, egy televíziós MMS-megjelenítő és egy autós telefon is előkerült.
Zsebben hordható ghettoblasta'

3300 modell
A 3300 modell a digitális szórakozásra lett kihegyezve, de természetesen telefonálásra is alkalmas. A zenei élményről beépített mp3/AAC lejátszó, sztereó FM rádió, digitális felvevő és egy igen jó hangerejű hangszóró gondoskodik. A készülék fülhallgatóval is használható, illetve hifire is csatlakoztatható. A kétkezes használatra tervezett mobil kialakítása az Nokia N-Gage játékgépre hasonlít, melyből adódóan Java alapú játékok is helyet kaptak benne. A zenemobil csengőhangja vagy többszólamú dallam, vagy hanghullám formátumú zene lehet. Az alapfelszerelésben 64 MB-os MMC memóriakártya található, amelyet USB kábelen is tele lehet pakolni zenével. A zenelejátszó 11, az FM rádió 9 órán át működik, a beszélgetési idő 3, a készenléti idő pedig legfeljebb 270 óra. A Nokia 3300 Európában 2003 második negyedévében jelenik meg.

Az üzletemberek telefonja

Nokia 6220
A klasszikus készülékek termékpalettáját bővíti a Nokia 6220 modell, amelyet üzletembereknek szánnak. A nagysebességű EDGE kapcsolat jelentősen meggyorsítja a böngészést, az üzenetküldést és a letöltést, ugyanis 118,4 kilobit/s adatátviteli sebességet tesz lehetővé, feltéve, hogy a mobilszolgáltató is támogatja a technológiát. A telefon böngészője a TCP/IP-n működő WAP 2.0-át használja, amely az XHTML böngésző segítségével sokkal színesebb tartalmak elérését teszi lehetővé. A dinamikus telefonkönyvvel megismerhető a felhasználó helyzete, aki megadhatja például, hogy éppen megbeszélésen, vagy más eseményen vesz részt. Ez az információ már hívás előtt megjelenik a hívó fél telefonkönyvében (amennyiben az illető készüléke is rendelkezik ezzel a funkcióval), így 6220 felhasználói talán megszabadulhatnak a váratlan és zavaró telefonhívásoktól. A mobil beépített fényképezőgéppel, 128 x 128 pixel méretű, 4096 színű kijelzővel is rendelkezik, valamint videótartalmak fogadására és lejátszására is képes. Az MMS-ek mérete legfeljebb 100 KB lehet. A 6220 beszélgetési ideje 2-4 óra, készenlétben pedig maximum 8 napig áll. A Nokia 6220 Európában a tervek szerint 2003 harmadik negyedévében kerül a boltokba.

Kiegészítő kütyük

SU-1B digitális toll
A Nokia SU-1B digitális toll segítségével a felhasználó egyéni MMS üzeneteket hozhat létre. A toll legfeljebb 100 darab A5 méretű színes képet vagy kézzel írt üzenetet képes tárolni, amelyeket USB kapcsolaton a PC-re, Bluetooth kapcsolaton pedig mobilra lehet elküldeni. Az íróeszköz a kifejezetten erre a célra készült papíron használható.

A Nokia SU-2 képnéző révén a felhasználók a telefonjukon tárolt képeket egy televízió képernyőjén vagy videóvetítőn is megtekinthetik. A képek a Bluetooth-kapcsolat révén jutnak el a mobiltelefonról a Nokia képnézőbe, amely RCA vezetékkel kapcsolódik a TV-hez. A képeket egyenként, vagy diasorozatként lehet megtekinteni.

Ronda és praktikus autós mobil

Autós mobil 810-es modell
A Nokia egy kifejezetten autós környezetbe tervezett telefont is bemutatott, a 810-es modellt. A készüléken egy méretes, úgynevezett "Navi" gomb is megjelent, melynek tekergetésével könnyen előkereshetők a szükséges funkciók, nevek és telefonszámok. Másik fontos újítás, hogy a kijelző lekerült a telefonkagylóról. A nappali és éjszakai fényviszonyokra beállítható háttérvilágítással rendelkező kijelzőt a műszerfalra lehet rögzíteni, így a sofőr telefonálás közben is az útra koncentrálhat. A készülék kompatibilis a Bluetooth fejhallgatókkal, melyekkel magánjellegű beszélgetések is lebonyolíthatóak.


  • Hírek
  • Hírek