Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Műholdas navigációval erősít a Sony Ericsson

2007.06.14. 22:32
Hat új mobiltelefont mutatott be a Sony Ericsson csütörtökön este, amikor normális emberek nem foglalkoznak munkával. A gyártó külső fülhallgatóba épített gps egységet, és van egy új nyolc gigabájtos zenetelefonja.

Javarészt bejöttek az előzetes találgatások, miszerint végre a Sony Ericsson is előáll szélessávú internetezésre alkalmas készülékekkel. Rögtön kettővel is debütált: a W910 és a K850 is megabites adatkapcsolatot nyújt majd használójának.


Kattintson a K850-re!

Az év vége felé megjelenő W910 nemcsak gyorsan tölt le, de beletettek egy mozgásérzékelőt is, amellyel a játékokat és a zenelejátszót lehet irányítani. A Sony Ericsson délben megtartott sajtóbeszélgetésén ezzel kapcsolatban néhány példa is elhangzott, például hogy a mobilt megrázva aktiválható a véletlen lejátszás, egy határozott lóbálással pedig a következő számra lehet léptetni a lejátszót. Kíváncsiak vagyunk, hogy vajon futás közben vagy a rázkódó trolin milyen lehet zenét hallgatni ezzel a technológiával. A készülék csomagjába egy gigabájtos kártyát raknak. Kamerája két megapixeles, 2,4 colos kijelzőjén 240x320 képpont fér el, maga a készülék 12,5 milliméter vékony, és súlya mindössze 86 gramm. GSM hálózaton állatólag 9 órás beszélgetési idő érhető el vele, és a telefonálási funkciók kikapcsolásával 20 órán át működik a zenelejátszó.

A másik szélessávú modell, a K850 valószínűleg a gyorsabb feltöltés miatt igényli a hsdpa szélessávú sebességét, hogy az 5 megapixeles kamerájával készült képek gyorsabban eljussanak a felhasználó blogjára. A beépített fényképező autofókuszos és fényes Xenon vaku van a lencse mellett. Kijelzője 2,2 colos, és mivel a panel nagyon közel van a külső védőborításhoz, a megjelenített kép minden szögből igen jobban látható. Felbontását tekintve QVGA. A csomagban csak egy fél gigabájtos memóriakártya lapul, de legalább a videó is csak QVGA felbontásban rögzít filemeket, igaz már másodpercenként 30 képkockát, tehát a felvételek nem akadoznak.


Műholdas útvonalsúgó?

Fontos újdonság még a K530i, ez ugyanis a Sony Ericsson első olyan mobilja, amely kezelni tudja a cég külső gps vevőjét. A megoldás igen ötletes, a műholdas navigációhoz szükséges chipet ugyanis egy sztereó fülhallgatóval építették egybe, tehát elég ezt rálógatni az autó műszerfalára, hogy jobb legyen a vétel.

A Walkman sorozat nagyobb tárkapacitású modellel is bővült. A W960-t nyolc gigabájtos memóriával látták el, ezt viszont utólag, plusz memóriakártyával nem lehet tovább bővíteni. A Symbian operációs rendszert futtató okostelefon érintőkijelzője 2,6 colos, QVGA felbontású, emellett a mobilban van wifi és 3,2 megapixeles kamera.

A futottak még kategóriában emlékezünk meg az őszre várható, VGA kamerás Z250 mobilról, és az 1,3 megapixeles Z320 mobilról, amelyek az alsó kategóriába tartoznak.