Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Mobil szélessáv a Sony Ericssonnál

2007.06.14. 16:20
Bár a Sony Ericsson estig eltitkolna volna, hogy milyen új modelleket mutat be, egy partnerük véletlenül kiszivárogtatta az új modellek nevét.

Jön a képen lévő W950i utódja

Csütörtök délben sajtóbeszélgetést tartott a Sony Ericsson, és egy ideig nagyon úgy tűnt, hogy vakvágányra futottunk, a magyarországi leányvállalat menedzsmentje ugyanis egyetlen konkrétumot sem volt hajlandó elárulni az új mobilokról, mivel este hétre időzítették a globális bemutatót, addig mindent titokban kellett tartani.

Pontosabban csak majdnem minden volt titok. Egy pillanatra felvillantották előttünk az új telefonokat, két Walkman, egy Cyber Shot, egy - állítólag nagyon olcsó - kagyló formájú készülék, plusz egy ötödik, azonosíthatatlan típus került elő. Fotózni persze nem lehetett, és amilyen gyorsan előkerültek, olyan gyorsan el is tűntek a táska mélyén az új telefonok.

Az RCR Wireless News újságírói azonban ennél többet is megtudtak. Egy Gracenote nevű cég ugyanis bejelentette, hogy zenei szolgáltatást nyújt majd az új W910, W960 Walkman modellekhez, valamint a K850 Cyber Shot modellhez. A fenti modellekbe beépített Gracenote szolgáltatással lehet majd számokat keresni, és a platform segítségével könnyebben lehet majd számokat átvinni a mobilra az online zeneboltokból, számítógépekről és mobilokról.

Gyakran cserél a magyar

Wágner Tibor, a Sony Ericsson Közép-Kelet Európai igazgatója és Németh Viktor kereskedelmi igazgató a sajtóbeszélgetésén főleg trendekről beszélt, például arról, hogy Magyarországon az első félévében körülbelül 1,2 millió mobiltelefont adtak el a gyártók összesen, és az év végére körülbelül 2,6-2,8 millió új telefon talál majd gazdára. A magyar mobilozók átlagosan másfél-két évente cserélik le készüléküket, és ma már a legtöbben középkategóriás, harmadik generációs mobilt vesznek.

Elhangzott az is, hogy három nagy szereplő, a Nokia, a Sony Ericsson és a Samsung uralja a magyar mobilpiac körülbelül 85 százalékát, ami azért különleges, mert világviszonylatban a Motorola a második, és az LG is a komolyabb szereplők közé tartozik.