Zelma, Rajmund
-6 °C
1 °C

A Vodafone is vett 3G-licencet

2004.12.22. 15:28
A Vodafone magyarországi leányvállalata december 21-én jogosultságot szerzett az UMTS-tendert kiíró Nemzeti Hírközlési Hatóságtól a harmadik, úgynevezett B frekvenciablokk tizenöt éves használatára.
December elején az öt pályázó cég közül a Pannon GSM és a T-Mobile nyerte el az UMTS-frekvenciát, a Vodafone tovább tárgyalt a Nemzeti Hírközlési Hatósággal, és ennek most lett eredménye. A Vodafone Magyarország bejelentése szerint a licencért részben az UMTS árbevételétől függően fizetnek majd, de az engedély teljes vételára legalább 16.5 milliárd forint lesz.

Vitai Attila, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója szerint az UMTS-szolgáltatás sikere esetén ez az összeg végül akár néhány milliárd forinttal magasabb is lehet. Vitai azt is elmondta, hogy mindhárom mobilszolgáltató egyenlő méretű 3G frekvenciatartományokat vásárolt meg.

"A megállapodás egyértelműen jelzi a Vodafone magyarországi elkötelezettségét, hiszen 2004-ben cégünk nemcsak az UMTS licencet vásárolta meg, de az elkövetkező években mintegy ötszázmillió eurót szándékozik befektetni a hálózatépítésbe és szolgáltatásfejlesztésbe." - mondta a cégvezető.