Viola
-5 °C
-2 °C

A Vodafone drágábban fogadja az SMS-t

2003.09.03. 17:35
A Vodafone három forinttal megemelte a szöveges üzenetek összekapcsolási díját, ezért a másik két mobilszolgáltatónak szeptember elsejétől többet kell fizetnie azért, hogy az ügyfeleik által küldött SMS-ek eljussanak a Vodafone hálózatára.
A mobilkommunikációban a néhány bájtos szöveges üzenetek "szállítási költsége" a legkisebb, ráadásul a mobiltársaságok közötti árverseny is azt indokolná, hogy csökkenjen a szolgáltatások ára. A Vodafone azonban emeli a konkurenciától beszedett összekapcsolási díjat, a Pannon GSM pedig továbbhárítja az áremelést előfizetőire, és elképzelhető, hogy a Westel is erre készül.

Két hét múlva drágul

A Pannon GSM szeptember tizenhatodikától érvényesíti díjcsomagjaiban az áremelést, tudtuk meg a cég szóvivőjétől. A Vodafone hálózatába irányuló SMS-ek bruttó 3,75 forinttal lesznek drágábbak, tehát az utólag fizető ügyfelek esetében körülbelül tíz százalékos áremelkedés érvényesül. Az egyéb hálózatokra küldött üzenetek ára nem fog változni.

A Népszabadság információi szerint a Westel is válaszlépésre készül, de erről egyelőre nem közöltek részleteket. A Westel nem tartja indokoltnak a Vodafone áremelését, ugyanakkor rámutatott arra, hogy a Vodafone akár 27 százalékkal is emelheti a szöveges üzenetek végződtetési díját, mivel nem tartozik a jelentős piaci erejű szolgáltatók körébe.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!