Krisztina
18 °C
24 °C

Megszűnik az ingyenes webes SMS-küldés a Westelnél

2003.08.13. 11:46
Interneten nem, csak WAP-on lesz elérhető augusztus 18-tól a Westel 777sms nevű ingyenes SMS-küldő oldala. Az üzenetküldés ezentúl is ingyenes lesz, az adatátvitel díját azonban ki kell fizetni.
Hétfőtől az interneten már nem lesz elérhető a Westel 777sms nevű ingyenes SMS-küldő oldala, a szolgáltatás ehelyett mobiltelefonról, WAP-on érhető majd el, áll a Westel szerdai közleményében.

Megmaradnak az adatok

A WAP-os SMS-küldő szolgáltatás igénybevételéhez szükség van egy westeles telefonszámra is. Aki a korábbi webes regisztrációnál nem adott meg telefonszámot, augusztus 18-ig még megteheti, így megmaradnak a korábbi adatai, például a telefonkönyv vagy a tárolt üzenetek. Amennyiben ezt elmulasztja, hétfőtől már csak új felhasználóként tud bejelentkezni.

Havi háromszázért

Az üzenetek küldése továbbra is ingyenes lesz, a WAP használata azonban adatátviteli költséggel jár. Az SMS-küldés a Westel közleménye szerint GPRS-es WAP-elérés esetén a legelőnyösebb. A Westel legolcsóbb GPRS WAP szolgáltatása havonta 312,50 forintba kerül, de ezt csak számlás előfizetők vehetik igénybe. Ebben a csomagban a felhasználó 250 kilobájt ingyenes adatforgalmat kap, ezen felül csúcsidőben (07-20 óra között) tíz forintot, csúcsidőn kívül öt forintot kell fizetnie 10 kilobájtonként. A számlázás egy bájtos egységekben történik. Akinek nincs GPRS-előfizetése, az oldalakat a szokásos WAP-os percdíjjal tudja használni.

Csomagban olcsóbb az SMS

A Westel ügyfelei szeptember 1-től kiegészítő SMS-csomagokat is igényelhetnek, ezek lényege, hogy meghatározott számú SMS (15, 25 vagy 80) díját egyben lehet kiegyenlíteni és így az üzenetek olcsóbbak. A 25-ös SMS-csomag havidíja 531,25 Ft (üzenetenként 21,25 Ft), a 80-as csomag havidíja 1500 Ft (üzenetenként 18,75 Ft). A 15-ös csomagot a Domino kártyás ügyfelek kérhetik, ennek díja havonta 375 forint (üzenetenként 25 Ft).