Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tömegsport a moziban

2007.05.12. 17:50
Az egyik Los Angeles-i multiplexben a közönség a népszerű falbontó játékkal szórakozhat a film előtt. Egy kamera figyeli, hogy a többség jobbra, vagy balra dől, és ennek megfelelően irányítják az alul mozgó "ütőt".
A mozikban általában nagyon ügyelnek arra, hogy a nézők kényelmesen üljenek, és ne kelljen testtartást változtatniuk azért, mert fájdalmat éreznek valahol. Az egyik Los Angeles-i multiplexben olyan interaktív játékot vezettek be, mellyel mindenkit folyamatos mozgolódásra késztetnek. A készítők a hagyományos "tégla játék" egyik változatát ültették át a számítógép monitorjáról. A játékban egy vízszintes vonalat kell jobbra, illetve balra irányítani, ahhoz, hogy a falról visszapattanó labdát visszaüssük a fal felé.

Tömegsport

A moziban játszott verzióban egy középen, a vászon fölött elhelyezett kamara figyeli a közönség felsőtestének és karjának irányát. Ha az emberek többsége jobbra dől, akkor jobbra irányítják az alsó vonalat, ha a másik irányba, akkor meg balra. A készítők tömegjátéknak nevezték el a szórakoztatás eme formáját.


Az MSNBC nevű amerikai hírportál által kifejlesztett, Hírtörő (NewsBreaker) névre keresztelt játékban a téglafal egyes elemeire irányítva a labdát egy Rss csatorna által biztosított hír is lepottyan a falról. A játék ezeket a híreket gyűjti össze és mutatja meg később. A moziban bemutatott NewsBreaker Live verzióban szintén rövid hírek potyognak a téglafalról, érdekesebbé téve ezzel a látványt, hisz a moziban a megszerzett pontok végül törlődnek, így más motiváló tényezőket kellett a fejlesztőknek kitalálniuk.

A faltörő tömegjáték a múlt héten debütált a Pókember 3 előtt, hatalmas sikerrel. Rengeteg mozi érdeklődik iránta az Egyesült Államokban. A fejlesztők már gondolkoznak újabb játékok nézőközönségre való adaptálásán.