Koronavírus adatok

2022. jan. 17.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Piroska
-3 °C
5 °C

Tömegsport a moziban

2007.05.12. 17:50
Az egyik Los Angeles-i multiplexben a közönség a népszerű falbontó játékkal szórakozhat a film előtt. Egy kamera figyeli, hogy a többség jobbra, vagy balra dől, és ennek megfelelően irányítják az alul mozgó "ütőt".
A mozikban általában nagyon ügyelnek arra, hogy a nézők kényelmesen üljenek, és ne kelljen testtartást változtatniuk azért, mert fájdalmat éreznek valahol. Az egyik Los Angeles-i multiplexben olyan interaktív játékot vezettek be, mellyel mindenkit folyamatos mozgolódásra késztetnek. A készítők a hagyományos "tégla játék" egyik változatát ültették át a számítógép monitorjáról. A játékban egy vízszintes vonalat kell jobbra, illetve balra irányítani, ahhoz, hogy a falról visszapattanó labdát visszaüssük a fal felé.

Tömegsport

A moziban játszott verzióban egy középen, a vászon fölött elhelyezett kamara figyeli a közönség felsőtestének és karjának irányát. Ha az emberek többsége jobbra dől, akkor jobbra irányítják az alsó vonalat, ha a másik irányba, akkor meg balra. A készítők tömegjátéknak nevezték el a szórakoztatás eme formáját.


Az MSNBC nevű amerikai hírportál által kifejlesztett, Hírtörő (NewsBreaker) névre keresztelt játékban a téglafal egyes elemeire irányítva a labdát egy Rss csatorna által biztosított hír is lepottyan a falról. A játék ezeket a híreket gyűjti össze és mutatja meg később. A moziban bemutatott NewsBreaker Live verzióban szintén rövid hírek potyognak a téglafalról, érdekesebbé téve ezzel a látványt, hisz a moziban a megszerzett pontok végül törlődnek, így más motiváló tényezőket kellett a fejlesztőknek kitalálniuk.

A faltörő tömegjáték a múlt héten debütált a Pókember 3 előtt, hatalmas sikerrel. Rengeteg mozi érdeklődik iránta az Egyesült Államokban. A fejlesztők már gondolkoznak újabb játékok nézőközönségre való adaptálásán.  • Vennék
  • Hírek