Auguszta
-4 °C
2 °C

Nem szereztünk aranyat San Franciscóban

2004.10.11. 16:34
Hatvan országból érkeztek a játékosok a World Cyber Games amerikai döntőjére. Legjobban a hollandok szerepeltek, de Dél-Korea és az Egyesült Államok sem panaszkodhat.
San Franciscóban hatvan ország hétszáz legjobb játékosa küzdött meg egymással a vasárnap lezárult, nyolcvanmillió forint összdíjazású World Cyber Games játékostalálkozón. A résztvevők 8 versenyszámban mérhették össze tudásukat, melyek között volt fps, sport, stratégia és autóversenyzős játék is.

Rajongók

A StarCraft, a WarCraft3, FIFA Soccer 2004 és Counter-Strike döntők vasárnap voltak. A mérkőzéseket a Civic Auditorium elnevezésű csarnokban tartották, mely zsúfolásig megtelt elszánt játékosokkal és egyéb fanatikusokkal. Ahogy azt az Olimpiákon is megszokhattuk, a hazai, nemzeti elődöntők után a játékosok országonként szerveződtek csapatokba, vagy vívták egyéni küzdelmeiket San Franciscóban. Így sokan éppen azért érkeztek távoli országokból a kaliforniai városba, hogy saját országuk versenyzőit buzdítsák győzelemre.

Az utolsó napon győzött xellos_kr (polgári nevén Jihoon Seo), aki a koreai elődöntőn még csak harmadik kiemeltként szerepelt, de San Franciscóban már ő nyerte a Starcraft játékot. Vasárnap dőlt el az is, hogy melyik csapat viszi haza a Counter Strike trófeáját is, mely végül - az előző évhez hasonlóan - az Egyesült Államokhoz került.

Nem nyertünk

Az utolsó napra maradt a WarCraft3 bajnokság döntője is, melyen a holland [4K]Grubby győzedelmeskedett. Ezzel a Benelux állam lett az abszolút győztes, hiszen az Unreal Tournament és a Project Gotham Racing 2 is a dicsőségtáblán szerepel, így három játékban is a hollandok vihették haza az aranyat. Az Egyesült Államok és Dél-Korea két arannyal, Németország pedig egy arannyal lett gazdagabb. A győztesek kihirdetésével együtt felvonták a nyertes csapatok nemzeti lobogóit is, majd átadták a trófeákat és a pénzdíjakat.

A magyar versenyzők nem szereztek érmet, pedig a hazai Counter-Strike csapat megverte azt a kazahsztáni összeállítást, melyet rajtuk kívül csak az ezüstérmes Dánok tudtak legyőzni. Zentai György és Juhász Ádám pedig csoport másodikként jutottak tovább a StarCraftban és a Fifa Soccer 2004-ben.