11:00, November 26.
Tunézia 0
Ausztrália 1
al-Dzsanúb Stadion D csoport
14:00, November 26.
Lengyelország 2
Szaúd-Arábia 0
Education City Stadion C csoport
17:00, November 26.
Franciaország 2
Dánia 1
974 Stadion D csoport
20:00, November 26.
Argentína 2
Mexikó 0

Üldözzük együtt a Google-t!

2009.05.05. 14:15 Módosítva: 2009.05.05. 14:17
Most szerepelhet a Street View-ban aki fel akar kerülni a világ térképére.

Végre itt az alkalom, hogy nyomot hagyjon maga után, és felkerüljön a világ digitális térképére!

Hétfőn a Google ünnepélyesen elkezdte lefotózni Budapestet, így nemsokára az első magyar város is megjelenik a Street View-ban, az utcákat panorámaképeken megjelenítő térképkiegészítőben.

Aki szeretne a városkép részévé válni, annak csak annyit kell tennie, hogy elhelyezkedik Budapest egy stratégiai pontján, vicces pózba, vagy ha csoportosan cselekszik, formációba vágja magát, és türelmesen vár, hogy elhaladjon előtte a Google-autó, és lefényképezze.

Hasonló projektre volt már nem is egy példa: a pennsylvaniai Pittsburgh eldugott kis utcája, a Sampsonia Way úgy lett híres, hogy két művész, Robin Hewlett és Ben Kinsley tavaly májusban a lakók segítségével és a Google közreműködésével komplett tablóképpé varázsolta az utcát kardpárbajjal, maratoni futással és utcai felvonulással. Itt az előkészületekről készült werkfilm:

És itt a végeredmény a Street View-n:


View Larger Map

Egy a Street View-hoz hasonló román kezdeményezés, a Norc nemrég járt Budapesten, az ő fotóikra sikerült is becsempésznünk az Indexet – az eredmény legkésőbb két hónap múlva fent lesz a neten, addig itt a videó:

Sajnos a Google korántsem olyan segítőkész, mint a Norc volt. Senkinek, még saját hazai pr-cégének sem árulja el, mikor merre járnak a fotókat készítő autók. Mondjuk így az igazi művészet felkerülni a Street View-ra. Az biztos, hogy a sikerhez nem kevés szerencse és jól összehangolt akcióterv kell. Értesüléseink szerint fekete, valószínűleg német rendszámos Opel Astrákról van szó, amelyek tetejéből egy meglehetősen feltűnő, hosszúkás szerkezet türemkedik ki – az a panorámakamera. Úgy tudjuk, a fotózás a belvárosban kezdődött, és volt, aki már látott Google-ös Astrát az Aradi utca, az Andrássy út és az Oktogon környékén, úgyhogy arra nem érdemes próbálkozni.

Ha valaki észrevesz egy Google-autót a városban, írja be a kommentek közé, hol találkozott vele, sőt fényképezze le, és mi közöljük a képeket, hátha sikerül megjósolni, merre megy tovább. Akinek sikerül megörökíttetni magát, az is szóljon: a legjobbakat alapos tényfeltáró cikkben mutatjuk majd be.  • Hírek
  • Bankszámla