A Facebook legyőzte a MySpace-t

2009.06.17. 16:25 Módosítva: 2009.06.17. 16:29
A MySpace kirúgja az alkalmazottai közel harmadát, miközben az utolsó országban is elveszítette piacvezető pozícióját a Facebookkal szemben.

A legfrissebb, májusi adatok szerint a MySpace Amerikában is elvesztette a versenyt a Facebookkal szemben, és a konkurencia 70,28 millió regisztrált júzere mögött 70,26 millióval a második helyre szorult. Az Amerikán kívüli területeken hagyományosan a Facebbok népszerűbb, az USA volt az utolsó ország, ahol a MySpace vezetett. Egy éve még toronymagasan, de azóta 5 százalékot veszített a felhasználóiból, miközben a Facebook megduplázta a saját táborát. Világszinten a Facebook már 300 millió felhasználó felett jár, a MySpace pedig 127 milliónál.

A MySpace közben nagyarányú leépítést jelentett be, az alkalmazottak 30 százalékát bocsátják el, ezzel 1000 körülire csökkentve az oldal személyzetét. A leépítést a MySpace vezetője, Owen Van Natta (aki egyébként épp a Facebooktól igazolt át) azzal indokolta, hogy a cég túl nagyra nőtt, és ezzel elveszítette a lendületét, az újító szellemét, amit szeretnének visszanyerni a kisebb, de dinamikusabb csapattal.

A győztes Facebook mintha csak direkt ehhez időzítette volna a saját bejelentését az Fbchat nevű csevegőprogramjáról, ami éppen most lépte át a napi egymilliárd elküldött üzenetet. Ezzel a Facebookon belül működő szolgáltatás lassan a népszerű csevegőprogramok, az MSN, az AOL és a Yahoo Instant Messenger nyomába érhet forgalomban.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM