Csongor
0 °C
9 °C

Elérhetetlen a Múzeumok éjszakája honlapja

2009.06.20. 18:36
Szombat délelőtt óta elérhetetlen a rendezvény honlapja. Valószínűleg egy programozási hiba miatt az adatbázis nem tudja kiszolgálni a beérkező kéréseket.

Elérhetetlenné vált szombat délelőtt a Múzeumok Éjszakája hivatalos honlapja, ahol a rendezvényhez csatlakozott vidéki és fővárosi múzeumok szombat esti programjai közt lehetett volna böngészni.

A honlap hibaüzenetének tanúsága szerint az adatbázist egyszerre ötven felhasználó érheti el. Egy adott pillanatban ennyi kérést teljesít a rendszer, ami egy ilyen jellegű adatbázisnál elég is lenne a beérkező kérések feldolgozásához, csak valószínűleg egy programozási hiba miatt a rendszer nem zárja le megfelelően a kapcsolatokat, így feltorlódtak az adatbázis lekérések.

A Múzeumok éjszakájára országszerte 250-300 ezer embert várnak, így minden bizonnyal több tízezer ember kereste ma hiába fel a rendezvény honlapját. A Múzeumok éjszakája programjairól részletes információt kaphat a Port.hu külön adatbázisában, az Index pedig programajánlójában kiválogatta a legérdekesebb eseményeket.