Axelero lett a Matávnet

2001.05.02. 13:26
A Matávnet Rt. internetszolgáltató Axelero Internet Rt. néven működik tovább. Az új név és arculat a távközlési anyacégtől hangsúlyosan leválasztott önálló üzletágat jelenti, valamint a nemzetközi terjeszkedéshez is szükséges.
Az új logo
A Matáv 100 százalékos tulajdonában lévő Matávnet Rt. internetszolgáltató május 2-től Axelero Internet Rt. néven működik tovább. A mind a tartalom-, mind a lakossági- és az üzleti hozzáféréspiacon vezető vállalat új arculatával hangsúlyosan szakít a távközlési anyacég profiljával, az internetes piac önállóságát hirdetve.

A névváltás másik indoka a nemzetközi branding, a cég ugyanis Romániában, Bulgáriában és Szlovéniában is tárgyal internetszolgáltatás indításáról.

A régi felhasználók matávnetes e-mailcíme még legalább két évig megmarad, az új ügyfelek azonban már axelerós címet kapnak. A szolgáltató mintegy 110 ezer lakossági előfizetője szabadon választhat a régi és az új cím között.

A szolgáltató a lakossági piacon 50 százalékos, a vállalati piacon belül a béreltvonali elérések piacán 17 százalékos részesedéssel bír. A MatávNetnek az elmúlt év végén 448 bérelt vonali ügyfele és 27103 üzleti előfizetője volt.

Új szolgáltatások

Az Axelero májustól új, illetve megújult szolgáltatásokkal jelentkezik. A már korábban bevezetett NetQuick instant internetcsomag mostantól előfizetés nélkül használható. A 10 és 25 órás dobozos csomagok lejárata után korábban a vásárlók fix matávnetes előfizetéssel tudták tovább használni. A megújult rendszerben a NetQuick csomagok vásárlói interneten át hitelkártyával, vagy feltöltőkártya vásárlásával hosszabbíthatják meg annak élettartamát.

A cég jelenleg Budapest két kerületében és Kaposvárott üzemelteti a Broadway szélessávú kábeles internetszolgáltatását. A kábeltévés hálózaton belül garantált 320 kbites letöltési és 64 kilobites feltöltési sebességet nyújtó csomagok egyszeri 12500 és havi 9900 forintos díjért fizethetők elő Budapest XVI. és II. kerületében a MatávkábelTV hálózatán, illetve Kaposváron a Kaposkábel hálózatán. A vállalat a 24 órás és korlátlan és ingyenes adatforgalmú szolgáltatást még idén több budapesti kerületben és vidéki városban bevezeti.

Májusban indul az üzleti ADSL-szolgáltatás BDSL néven. Az időben és adatforgalomban egyaránt korlátlan hozzáférést 384/64, 768/128 és 1500/384 kbit/sec letöltési és feltöltési sebességen fizethetik elő az üzleti vásárlók. A 10 számítógép csatlakoztatása érvényes legolcsóbb csomag ára egy éves előfizetés esetén 50, hároméves előfizetés esetén 40 ezer forint.  • Hírek
  • Hírek