Valér
4 °C
8 °C

Apróhirdetés helyett pornó

2005.11.25. 15:10
A Google Base által nyújtott kiváló hirdetési lehetőségre azonnal lecsapott a szexipar. Rajtuk kívül mindenki megijedt, amikor elromlott a békés felhasználókat a pornótól megóvó szűrő.

A Google legújabb szolgáltatását, a Google Base-t a felhasználók a rettegett apróhirdetések helyett egy ideig pornó terjesztésére használják. A felhasználókat az online szennytől óvó szűrő ugyanis meghibásodott, és pornó árasztotta el a szolgáltatás óvatlan látogatóit.

Hibát fedeztünk fel a Google Base SafeSearch szűrőjével kapcsolatban, idézte a CNet a cég egyik szóvivőjét. A probléma néhány órán keresztül fennállt, annak ellenére, hogy mindent elkövettek a minél gyorsabb javítás érdekében.

Egymást taposták

A Google Base a készítői szándékai szerint virtuális hirdetőtábla, ahol az üzleti és magánfelhasználók témákba rendezve tölthetnek fel információkat. Bárki tetszőleges írásokat feltehet, az útibeszámolóktól kezdve a családi fotókig.

Szokás szerint a szexipar a legelső sorban tülekedett az új hirdetési felület elfoglalására. Annak ellenére, hogy a Google Base alig egy hete működik, elképesztő mennyiségű sikamlós tartalom került fel rá. Rákeresve az XXX kifejezésre kereken 14 ezer találat ugrott fel, állapította meg a CNet.