Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Büntető életvezetési tanácsok mobilra

2005.01.07. 11:45
Két brit értelmiségi hülye viccekkel szórakoztatja a nyugati civilizáció értelmén görcsölő lelkeket. Az életet katasztrofális módon megváltoztató feladatokat immár a legmodernebb médium juttatja el a rászorulóknak.

Ben Carey és Henrik Delehag fő műve a "Ez a napló megváltoztatta az életem", egy évente megjelenő lelki gyakorlatos kalendárium, amelyben kellő változások előidézése végett minden napra egy különleges feladat jut.

A feladatok jellemzően a "hívjon a házába vadidegent", "fogyassza el egy szerette testrészét", illetve az "állítsa, hogy ön Jézus" abszurd tartományába esnek.

Az életerő-szinergia hatására a mű rajongói blogokban örökítik meg a napi penzumok végrehajtását és így életük megváltozásának pontos menetét.

Megváltozott az életük

Blogtragédia, blogkomédia

Több sem kellett a tréfás briteknek, indítottak egy honlapot Benrik néven. Itt az érdeklődők ingyenes blogszolgáltatást vehetnek igénybe, amelynek egyéni jellegzetessége, hogy a bloggerpárok szívecskéket gyűjtenek és toplistára kerülnek. A naplóírók ezen túlmenően grafikonon ábrázolhatják hangulatuk változásait, így lehetőség nyílik rá, hogy az olvasó szomorú vagy vidám blogok között válogathasson.

A Benrik másik életbevágóan érdekes szolgáltatása a "megrendezett házasság", amely során a cég összeadja a jelentkezőket, pótolva ezzel a szülői beleszólás történelem során visszafejlődött intézményét.

Kell a változtatás

Ben és Henrik újévi újítása az "ez a mobil megváltoztatja az életem" szolgáltatás, amelynek keretében honfitársaik havi tíz életváltoztató feladatot tartalmazó üzenetet kapnak.

Az internet legfrissebb csodáját ismertető jelentésünk végén kiemelnénk két információt, amelyből egészen biztosan kiderül, hogy Ben és Henrik humorosak.

A portál karácsonyi videóüzenetben ajánlotta az életet megváltoztató naplót a világ egyik leghíresebb videóüzenetküldőjének, Oszama bin Ladennek.

Jelmondatuk: "Az Ön Értékei a Mi Toalettpapírunk"