Irén, Írisz
-2 °C
8 °C

Bocsánat, Mindenki

2004.12.08. 14:45
Az interneten kérnek bocsánatot a határon túli magyaroktól a december 5-i népszavazás kudarcáért a kettős állampolgárság támogatói.

A politikai önkifejezés korszerű kulturális mintái hazánkban is megjelentek. A szavazás eredményének megtagadása ("Én nem arra a kurafira szavaztam") illetve az felette való sajnálkozás ("Bocsánat, hogy ő lett az elnök") amerikai hagyománya a decemberi népszavazás kapcsán Magyarországon is gyökérzetet eresztett.

Tubi politikai weblapján mozgalom indult azoknak, akik szeretnék kifejezésre juttatni csalódottságukat a népszavazás eredménytelensége miatt.

Szégyenérzet

"A december ötödikei, határainkon túl rekedt magyar testvéreink kettős állampolgárságról szóló népszavazás közönye és eredménytelensége miatt mélységesen szégyellem magam. Szégyellem magam azok helyett is, akik nem mentek el szavazni és azok miatt is, akik nemmel voksoltak. Szégyellem, hogy ez az ország ilyenné züllött. Bocsánatot szeretnék kérni minden magyartól ezért" - fogalmaz Tubi.

Aki hasonlóan érez az oldalon saját képével kérhet bocsánatot a határon túli magyaroktól a kettős állampolgárság ügyének kudarca miatt. A "Bocsássatok meg határon túli magyarok" akció ajánlott jobb oldali érzelműek teljes spektrumának, azoknak akik szeretnek ilyesmiben részt venni, vagy szeretnék egy ilyen komoly dolgon szénné röhögni magukat.