Ágnes
-1 °C
2 °C

Sikerlistán Britney káromkodása

2001.02.04. 12:51
Napok leforgása alatt több százezren töltötték le azt az audioklipet, amelyben Britney Spears egy koncertje előtti türelmetlen várakozás alkalmával káromkodik egy ízeset.
A marketingszűz fukkol
Hatalmas tényfeltáró leleplezésként fut köröket az interneten egy mp3, viszi a hírt mindenfelé: Britney Spears mégsem annyira ártatlan, mint azt a mögötte megafonnal ordibáló gépezet állítja. Összeomlott Britney-rajongók hada és elégedetten somolygó ellentábor követi, amerre csak felcsendül a titokban rögzített felvétel.

A poptörténeti eseménynek még a hétvégi lájtos hírtermésben sem nevezhető happening a januári Rock in Rio koncertsorozat alatt esett meg. A vizuálisan feljavított poptarisznyából a fellépése előtti percekben bukott ki az őstinédzser, mikor egy kisebb technikai malőr következtében késlekedett a performanszát felvezető dallam. A bajt tetézendő, ezzel egyidőben csapott bele a felismerés a platinalemez-szőke ciklonba, hogy nadrágját is kinőtte az évek során.

Botrány az operában

Amennyiben a hangfelvétel hiteles - mint ahogy azt a szektákba tömörülő meghasonlott rajongók egy csoportja állítja -, az alábbi mondatok hagyták el a népszerű sztár ajakát: ,,Ne mondjad már, hogy csak úgy otthagyják álldogálni a kib*szott közönséget. Istenem... Oké, siessünk, de most komolyan. Ez hülyeség, azt mondták benyomják az intrót... Francba, most meg mit csinálnak? ... Ez meg mi... Jajj, túl rövid a nadrágom! Kinőttem! ... Nem fogok csak úgy kiállni oda. Aszittem leadják a kib*szott intrót."

A közönség irányába hálistennek nem kihangosított, de a szorgos hangmérnököknek köszönhetően az utókornak dokumentált jelenet rövid időn belül könyörtelenül terjedni kezdett a fájlcserélő Napster hálózatában. A britneyspears.org rajongói oldal mérése alapján csak tőlük több mint 250 ezren töltötték le a klipet egy hét alatt.

Felejthetetlen
A rádiók is hamar felfigyeltek a dologra, elsőként a Los Angeles-i KROQ tűzte állandó műsorára a klipet, amely miatt rengetegen telefonáltak be és áldották a szerkesztőket meg a Napstert. Később több rádió és tévé is hozzájárult az ingyenreklámhoz, és természetesen Howard Stern sem hagyhatta ki a Britney-zúzást.

Britney szóvivője a Jive Recordsnál nem kommentálta az elszabadult felvételt. A padlóra küldött rajongók közül egy találomra kiemelt példány eképp reagált: ,,Nagyon megrázott, amikor először hallottam. Rögtön megkérdőjeleztem a hitelességét, ez biztos nem Britney Spears. De aztán még párszor meghallgattam és biztos voltam benne, hogy ő az."

Britney riói koncetje a beszámolók alapján relatíve jól sikerült. A közönség csak akkor kezdte kántálni, hogy ,,Brazil, Brazil", amikor a Lucky c. szám alatt Britney mögött a kivetítőn több ízben amerikai zászló jelent meg.

A hülyeséget nem lehet megállítani

Az instant klasszikus online legendából újabb néhány nap leforgása alatt remix is készült. Egy névtelen, rosszmájú Soundforge-bűvész a ,,Hit me baby one more time" c. slágert egészített ki az f-betűs szóval több alkalommal.

Tavaly májusban Enrique Iglesias került hasonlóan kínos helyzetbe, miután egy varsói koncertjén a gonosz hangmérnök felvette azt, amit Enrique a playback alatt művelt kikapcsoltnak hitt mikrofonjába, és álnok módon terjeszteni kezdte a neten. Az apja babérjait kaszáló ígéretesség menedzserei tanácsára többhetes turnéba kezdett, hogy a világ összes showműsorában bebizonyítsa, van azért neki hangja, ha odakoncentrál.