Csiszár szerint nem vállalná a szereplést a hacker

2000.12.28. 09:18
Hiába is hívná meg a műsorába, Csiszár Jenő szerint nem vállalná a nevesített szereplést a Csiszar.hu oldalt feltörő hacker. A műsor weboldalát szerda este törték fel ismeretlenek, és nyilvánosságra hozták a műsor teljes levelezését.
Csiszár Jenő az Index kérdésére elmondta, nem érti, miért épp az ő oldalát törték fel, hiszen ,,ez nem nagy kunszt". Azt javasolja a hackernek, hogy ,,tanuljon még a hackeriskolában", ha azért törte fel a Csiszar.hu-t, hogy a műsorában szerepelhessen. Véleménye szerint hiába is hívná meg a hackert a műsorba, hiszen ,,ez egy bátor műfaj", arccal és névvel jelennek meg a szereplők, a hackerek pedig szerinte szeretnek arctalanok maradni.

Jenő nem érti
Noha ezek után nem valószínű, hogy az oldal feltörői szerepelnének Csiszár műsorában, a tv2 várja a hackerek jelentkezését, hogy a magyar "hacker-lét örömeiről és kínjairól" interjút készíthessen velük.

A Csiszar.hu oldalt szerda este törték fel a magukat Haxor Nation Crew-nak nevező ismeretlenek. Az oldalon nemcsak saját üzenetüket helyezték el, hanem a műsor teljes levelezését is. Az üzenetben azt kifogásolták, hogy a hackerekről szóló, néhány hete sugárzott adásban nem szólaltattak meg valódi hackereket.

A cucc@hacker.com hamisított e-mail címről jelentkező személy - feltételezhetően az egyik elkövető - hívta fel az Index figyelmét a megváltoztatott oldalra. Az oldal mintegy másfél órán keresztül volt elérhető feltört formájában, ami azóta több ingyenes tárhelyen megtekinthető. Az akcióra a tv2 figyelmét szerkesztőségünk hívta fel, így az oldal éjfél körül eltűnt a hivatalos szerverről.

A tv2 késő esti műsorát készítő stáb nem tervez jogi lépéseket a feltört oldallal kapcsolatban. A szerkesztők igazából korábbra ,,várták" az oldal feltörését, hiszen jövő héten már a második műsort sugározza a kereskedelmi csatorna az ominózus ,,hacker-vita" óta.

A nyilvánosságra került levelezés a stáb szerint nem okozott kárt a műsor imázsának. Az e-maileket a nézők annak tudatában írták, hogy jó eséllyel műsorra, azaz közszemlére kerülnek, annak ellenére, hogy több ízben valódi névvel, címmel és vágatlanul kerültek nyilvánosságra.

Csiszár Jenő nyílt levele a hackerekhez
Kedves Haxor Nation Crew!

A karácsonyi ajándékot megkaptam, kösz.

Csak, hogy tisztázzunk egy dolgot: nem vagyunk a Pentagon. A csiszár.hu-t feltörni kábé akkora hőstett volt, mint éjjel tizenegykor tilosban menni át a zebrán, vagy hamis nevet és lakcímet diktálni be a BKV ellenőrnek. De valami elkezdődött, és ehhez csak gratulálni tudok. Remélem, előbb-utóbb eljuttok majd egy bankig is, és ha még húsz év múlva is küldötök egy lapot a Bahamákról, azt hiszem, elmondhatjuk, az ígéretes kezdetnek voltunk tanúi 27-én szerdán 23:30-kor.

Ha van annyi vér a pucátokban, hogy be mertek vállalni egy szemtől-szembe találkozást, akkor gyertek ma (28-án) este nyolcra a Vörösmarty térre, ahol élőben nyomom a rádióműsorom a Westel Enternet kirakatából. Ha nincs, akkor már 19:00-tól várjuk a hívásotok a 06/30 210 9600-on. Azt hiszem, van miről beszélgetnünk.

Üdvözlettel: Csiszár Jenő

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek