Judit
2 °C
7 °C

Ingyen internet a demokratáktól

2000.06.09. 11:01
Amerikában mindkét párt felismerte az internet fontosságát, és a választások közeledtével egyre erősebben kampányol a hálózaton is. A Republikánus Párt fizetős internetszolgáltatására válaszul a Demokrata Párt ingyenes szolgáltatást indított, azonban gyűjti előfizetői személyes adatait.
A Demokrata Párt ingyenes internetszolgáltatást kínálva igyekszik megnyerni a választókat a New York Times szerint. A szolgáltatással kapcsolatban komoly adatvédelmi aggályok merültek fel. Az előfizetőknek ugyanis jövedelmüket és egyéb személyes adataikat firtató kérdésekre kell választ adniuk a szolgáltatás igénybevételéhez. Az adatokat a párt az igazán személyes adatok - név, lakcím - kivételével eladja hirdetőknek és marketingcégeknek.

A Republikánus Párt már elindította internetszolgáltatását, mely havi 20 dollárba kerül, ám az előfizető e-mailcímén és számlázási címén kívül nem kérnek személyes adatot. Mindkét internetszolgáltató hasonló információkat kínál kezdőlapján: híreket, személyre szabható tőzsdei árfolyamadatokat, továbbá pártspecifikus politikai információkat, és mindkét oldalon futnak hirdetések is. Az internetszolgáltatás előfizetéséhez egyik párt esetében sem szükséges a tagság.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?