Vencel
10 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

Ingyen internet a demokratáktól

2000.06.09. 11:01
Amerikában mindkét párt felismerte az internet fontosságát, és a választások közeledtével egyre erősebben kampányol a hálózaton is. A Republikánus Párt fizetős internetszolgáltatására válaszul a Demokrata Párt ingyenes szolgáltatást indított, azonban gyűjti előfizetői személyes adatait.
A Demokrata Párt ingyenes internetszolgáltatást kínálva igyekszik megnyerni a választókat a New York Times szerint. A szolgáltatással kapcsolatban komoly adatvédelmi aggályok merültek fel. Az előfizetőknek ugyanis jövedelmüket és egyéb személyes adataikat firtató kérdésekre kell választ adniuk a szolgáltatás igénybevételéhez. Az adatokat a párt az igazán személyes adatok - név, lakcím - kivételével eladja hirdetőknek és marketingcégeknek.

A Republikánus Párt már elindította internetszolgáltatását, mely havi 20 dollárba kerül, ám az előfizető e-mailcímén és számlázási címén kívül nem kérnek személyes adatot. Mindkét internetszolgáltató hasonló információkat kínál kezdőlapján: híreket, személyre szabható tőzsdei árfolyamadatokat, továbbá pártspecifikus politikai információkat, és mindkét oldalon futnak hirdetések is. Az internetszolgáltatás előfizetéséhez egyik párt esetében sem szükséges a tagság.