Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Meghosszabbították az Elender Sulinet szerződését

2003.02.28. 22:29
A Közbeszerzési Döntőbíróság döntéséig meghosszabbította az Elender Sulinet-szerződését az oktatási minisztérium. Amennyiben a bíróság érvényteleníti a pályázatot, a szerződés az áprilisban kiírásra kerülő hosszú távú üzemeltetési szerződés sikeres lezárásáig tart. A felfüggesztett ideiglenes üzemeltetési pályázatot szintén az Elender nyerte.
Határozatlan időre meghosszabbította a Sulinet internet-szolgáltatási szerződést az Oktatási Minisztérium és az Elender Üzleti Kommunikációs és Szolgáltató Kft. A lépésre azután került sor, hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) felfüggesztette az oktatási tárca Sulinet-programmal kapcsolatos pályázatának eredményhirdetését.

Amíg a szerződést meg nem köthetik

A meglévő megállapodás március 1-ével jár le. A minisztérium a 800 ezer diákot és 80 ezer pedagógust érintő szolgáltatás fenntartásának fontosságával indokolta döntését. A tájékoztatás szerint az aláírt szerződés addig marad hatályban, amíg a KDB által hozott döntés lehetővé teszi, hogy az OM megkösse a szerződést a nyertes ajánlattevővel, az Elenderrel.

Amennyiben a bizottság határozata ezt nem teszi lehetővé, a tárca által áprilisban kiírandó közbeszerzési eljárás eredményes lezárásáig terjed a módosított szerződés hatálya.

A Fidesz kedden bírálta a szaktárcát, amely az ellenzéki párt szerint késve írta ki a világháló bekötéséről és üzemeltetéséről szóló pályázatot. A Fidesz szerint a pályázat megsértette a közbeszerzési törvényt, s nem biztosította az ajánlattevők esélyegyenlőségét.

Több évre áprilisban pályázhatnak

A tárca vezetője ennek kapcsán aznap kijelentette: a pályázat kiírására csak a költségvetési törvény elfogadása után volt lehetőség. Magyar Bálint úgy nyilatkozott, hogy a most kötendő megállapodás csak tíz hónapig lesz érvényes, a több évre szóló szerződésről szóló közbeszerzési pályázatot pedig áprilisban írja ki a szaktárca, hogy minden szolgáltató cégnek elég ideje legyen a felkészülésre.