Koronavírus adatok

2022. jan. 18.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Sára, Márió
-7 °C
5 °C

Meghosszabbítják az Elender Sulinet-szerződését

2003.02.25. 16:30
Nem áll le a Sulinet március elsején, mert az Oktatási Minisztérium további tíz hónapra meghosszabbítja a jelenlegi szolgáltató, az Elender szerződését, közölte Magyar Bálint. Korábban Rogán Antal fideszes politikus azt kifogásolta, hogy a szaktárca késve írta ki a pályázatot a hálózat bekötésére és üzemeltetésére.
"A Sulinet márciustól is működni fog a törvényes előírásoknak megfelelően, az Oktatási Minisztérium (OM) a Közbeszerzési Döntőbizottság (KD) határozatáig meghosszabbítja a jelenlegi szolgáltató szerződését" - közölte Magyar Bálint kedden, Rogán Antal fideszes országgyűlési képviselő nyilatkozatára reagálva.

Elsején lejár a szerződés

Rogán Antal korábban sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy márciustól 2300 iskolában sötétülhetnek el a számítógépek képernyői, mivel a KD felfüggesztette a Sulinet internetszolgáltatási szerződés eredményhirdetését, a meglévő megállapodás pedig március 1-jével lejár. A politikus azt kifogásolta, hogy a szaktárca késve írta ki a pályázatot a hálózat bekötésére és üzemeltetésére.

Magyar Bálint kijelentette: a közbeszerzési törvény rendelkezései szerint egy pályázatot csak akkor lehet kiírni, ha annak megvan a fedezete, ezért a költségvetési törvény elfogadása előtt ez nem volt lehetséges. Hozzátette, hogy a tárca álláspontja szerint az eljárás törvényes volt, a szolgáltatók egyenlő esélyekkel indulhattak a pályázaton.

Áprilisban lesz pályázat

Ismertetése szerint a most kötendő szerződés csak tíz hónapra szólna, annak érdekében viszont, hogy minden szolgáltató cégnek legyen elég ideje a felkészülésre, a több évre szóló szerződésre áprilisban írja ki a közbeszerzési pályázatot a szaktárca. Az oktatási miniszter hozzátette: a rövid idő ellenére tízen jelentkeztek, ebből három pályázó váltotta ki az ajánlattevő anyagot. A jelentkezők közül egyik sem fordult hivatalosan panasszal a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz.

Magyar Bálint hozzátette, hogy a nyertes pályázó, az Elender a következő tíz hónapra kedvező ajánlatot tett, hiszen a jelenlegi 2300 iskolával szemben 3000 iskola bekötését vállalták erre az évre, bővítenék a sávszélességet, és a korábbi áraknál is alacsonyabbat kínáltak.  • Eladnék
  • Hírek