Laura, Alida
15 °C
32 °C

Eltévedtek a titkos emailek

2003.12.23. 20:56
Egy bolgár webdesigner postafiókjába heteken át tódultak a Makedónia amerikai nagykövetének szánt levelek. Mint kiderült, a névazonosság mellett az emailcímük is hasonló volt.
Makedónia washingtoni nagykövetsége sajtóértesülések szerint tévedésből heteken át titkos üzeneteket küldött egy Németországban élő bolgár férfinak.

A Dnevnik című makedón napilap kedden arról számolt be, hogy a weboldalak tervezéséből élő Nikolaj Dimitrov a követség legbizalmasabb jelentéseinek sorát kapta meg.

A szolgáltató, az eltért

Az újság szerint egy titkárnő keverte össze a hasonló nevű amerikai nagykövet és a webdesigner emailcímét. Utóbbi nagyon meglepődött, amikor megkapta a makedón nyelvű dokumentumokat. A "hamis" Dimitrov saját szakállára nyomozni kezdett, és felfedezte a hiba okát: a nagykövet emailcíme a szolgáltató kivételével ugyanaz, mint az övé.

A kódolatlanul küldött információk egyebek mellett a makedón miniszterelnök, Bronko Crvenkovski washingtoni látogatásáról szóltak. A skopjei külügyminisztérium egyelőre nem kívánt állást foglalni az üggyel kapcsolatban.