Az internetezők mentették meg a gólyafiókát

2006.06.06. 11:31
Az internetezők lélekjelenlétén és a tűzoltóság gyors közbelépésén múlt, hogy a hétvégén nem történt újabb halálos baleset a németországi Vetschau internetes gólyáinak fészkében.

Drámai mentési akció színhelye volt a pünkösdi hétvégén a németországi Vetschau internetes gólyáinak fészke. Szombaton délelőtt a legidősebb, egyhetes fiókát, Lenkát agyontaposta az egyik felnőtt gólya, idézte a dpa Winfried Böhmer, a Nabu természetvédelmi szövetség projektvezetőjét.

Mintha ez nem volna elég, szombaton délután az alig kétnapos másik fiókát, Metót szintén halálos veszély fenyegette. Amikor az egyik szülője elétartotta az eleségnek szánt kígyót, a gólyacsibe utánakapott és a fészek szélére tántorodott. Ott pedig a szülei figyelméből kikerülve a leesés fenyegette.

Az internet mindig figyel


Forrás: storchennest.de
Az internetezők a fészekre irányított webkamerán keresztül rémülten követték az eseményeket. Többen azonnal riasztották a fészket gondozó Winfried Böhmer, aki kihívta a tűzoltókat. A segítség gyorsan megérkezett, két tűzoltó létrán ment fel a fészekhez. A fiókát visszatették a fészek és ezzel a szülői felügyelet középpontjába.

Vasárnapra Meto már kiheverte az ijedtséget, örvendezett Böhmer. A fehér gólya információs központba és a vetschaui tűzoltóságra azóta is érkeznek a gratulációk és a köszönő emailek Németországból és a világ minden tájáról, például Kanadából, Ausztráliából és Svájcból.

A vetschaui gólyafészket 1998 óta élőben lehet megfigyelni az interneten. A projekt oldalát a kezdetek óta több mint 14 millió látogató kereste fel. A fészekben jelenleg két tojás található, amelyekből rövidesen újabb fiókák kelnek ki.  • Bérelnék
  • Személyi kölcsön