Koronavírus adatok

2022. jan. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Angelika
-3 °C
5 °C

A Google a házipornókat akarja

2005.04.05. 13:30
Larry Page, Google-alapító hétfőn, egy San Fransisco-i konferencián jelentette be, hogy vállalatuk nyilvánosságra hozza azokat a házivideókat, amelyeket a felhasználók saját kezűleg készítettek, és szívesen elküldik a cégnek. A Google minden beküldött anyagot publikálna, a film tartalmától függetlenül.

"Lehetne egy felnőtt szekció, vagy valami hasonló. Nem hinném, hogy ez az egész olyan nagy ügy lenne" - fogalmazott Page, egy San Fransisco-i telekommunikációs konferencián tartott előadásában. A Google-nak még hivatalosan is bejelentést kell tennie a javaslattal kapcsolatban, de Page szerint "az ajtók megnyílnak az elkövetkező pár napban".

Házipornót a Google-ra!

A Google tavaly kezdte el a tévéműsorokat listázó adatbázisának kiépítését, és a hivatalos interpretáció szerint most azért kérik be a homevideókat, hogy tesztelhessék a filmes anyagok között kereső szoftvert. A program a filmekben elhangzó szavak, és nyelvi fordulatok alapján keres.

A Register beszámolója szerint inkább a web demokratizálódása állhat a háttérben. Egy nemrégiben megjelent kutatás szerint a britek 23 százaléka számára a pornográfia miatt fizet elő szélessávú internetre. A pornó a felkínált többi lehetőségnél sokkal hangsúlyosabbnak mutatkozott.

A leforgatott anyagot rendezi

A Google prototípusprogramja a piacon évek óta egyeduralkodó Virage szoftvercég fejlesztéseivel száll harcba. A program szegmentálja, majd címkézi a leforgatott anyagokat és rendezett formában katalogizálja a televíziós szerkesztőségek számára.

Mindenesetre a magánszféra védelmére nagy hangsúlyt fektető júzerek, akik eddig csak találgatták, hogy milyen következményekkel járhat egy olyan óriás adatbázis, amely ismeri a keresési szokásokat, az emailcímeket, azt is, hogy az emberek hogyan rendeződnek hálózatba, és hogy ki kivel áll kapcsolatban, hamarosan bizonyítékra lelnek a Google házivideó-adatbázisával.  • Bérelnék
  • Hírek