U2 koncert az interneten

2000.06.07. 16:06
A U2 közép-európai idő szerint ma éjjel nyitja meg weboldalát, ahonnan az 1997/98-as PopMart turnéjuk koncertfelvételeit lehet letölteni, kiváló minőségben.
Letölthető U2 koncertfelvételek
A PopMart 97 augusztus 16-án közelítette meg leginkább a magyar határokat, mikor is Bécsújhelyen járt a U2. A turné mindenütt sok rajongást és elismerést aratott - ahol járt, az év koncertje volt. A nyolcvanas évek rockjának késői ám nagyszabású halála volt ez: övék volt a legnagyobb kivetítő, a harminc méter magas aranykapu, a négy méteres olívabogyó és citrom, a világ hatvankét városában.

Aki nem tudja elfelejteni, június 8-tól három hétig nézheti a koncerteket a Burst külön oldalán. A nyugodt arcú gitáros, 'The Edge' így nyilatkozott a dologról: ,,Aki ott volt, tudja, hogy egyedülálló látványt és akusztikus hatást produkáltunk a turnén. Meg akartuk várni, amíg ezt a fajta csúcstechnológiát olyan minőségben lehet közvetíteni, amilyet megérdemel."

Négy méteres olívabogyó
Hogy ez így van, azt a Burstnek kell bebizonyítania. A felvételeket ugyanis az ő általuk fejlesztett Burstware lejátszóval lehet majd megnézni. Már az sem kis fegyvertény, hogy egy ilyen népszerű együttest tudtak új tartalomszóró szoftverük mögé állítani, még nagyobb lesz, ha a u2.burst.com oldal megnyitásakor nem hamvad el a túlterheléstől a szerverük.

Az események kimenetelének maga is tanúja lehet bárki, akinek százhuszonnyolc megabájt memória figyel a gépében, és megkockáztat egy tizenöt megás letöltést - ennyi a mutatványlejátszó.

Aki mégis kihagyja, az teljes erővel várjon - jelen produkció ugyanis az ősszel megjelenő tizedik stúdióalbumnak hivatott étvágyat csinálni.  • Tippek
  • Hírek