Judit
2 °C
7 °C

U2 koncert az interneten

2000.06.07. 16:06
A U2 közép-európai idő szerint ma éjjel nyitja meg weboldalát, ahonnan az 1997/98-as PopMart turnéjuk koncertfelvételeit lehet letölteni, kiváló minőségben.
Letölthető U2 koncertfelvételek
A PopMart 97 augusztus 16-án közelítette meg leginkább a magyar határokat, mikor is Bécsújhelyen járt a U2. A turné mindenütt sok rajongást és elismerést aratott - ahol járt, az év koncertje volt. A nyolcvanas évek rockjának késői ám nagyszabású halála volt ez: övék volt a legnagyobb kivetítő, a harminc méter magas aranykapu, a négy méteres olívabogyó és citrom, a világ hatvankét városában.

Aki nem tudja elfelejteni, június 8-tól három hétig nézheti a koncerteket a Burst külön oldalán. A nyugodt arcú gitáros, 'The Edge' így nyilatkozott a dologról: ,,Aki ott volt, tudja, hogy egyedülálló látványt és akusztikus hatást produkáltunk a turnén. Meg akartuk várni, amíg ezt a fajta csúcstechnológiát olyan minőségben lehet közvetíteni, amilyet megérdemel."

Négy méteres olívabogyó
Hogy ez így van, azt a Burstnek kell bebizonyítania. A felvételeket ugyanis az ő általuk fejlesztett Burstware lejátszóval lehet majd megnézni. Már az sem kis fegyvertény, hogy egy ilyen népszerű együttest tudtak új tartalomszóró szoftverük mögé állítani, még nagyobb lesz, ha a u2.burst.com oldal megnyitásakor nem hamvad el a túlterheléstől a szerverük.

Az események kimenetelének maga is tanúja lehet bárki, akinek százhuszonnyolc megabájt memória figyel a gépében, és megkockáztat egy tizenöt megás letöltést - ennyi a mutatványlejátszó.

Aki mégis kihagyja, az teljes erővel várjon - jelen produkció ugyanis az ősszel megjelenő tizedik stúdióalbumnak hivatott étvágyat csinálni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?