Árpád
-2 °C
4 °C

Túlszámlázott az internetezőknek a Matáv

2000.05.11. 14:38
A 150 forintos kedvezményes hívásokért egyes előfizetőinek 150 forintnál jóval többet számlázott a Matáv. A cég számlázórendszerét az áprilisban bevezetett Mindenkinek csomag kavarta meg, az ügyfeleknek a következő hónapban jóváírják a kérdéses összeget.
Internetes telefonkedvezmények

Az internetezők jelenleg a 150 forintos kedvezmény és a Mindenkinek csomag között választhatnak. Mindkét akció munkanapon 18-07 óra között, munkaszüneti napokon 15-07 között érvényes. A 4000 forintos Mindenkinek csomag előfizetői a kedvezményes időszakban forgalmi és kapcsolási díj fizetése nélkül, korlátlanul telefonálhatnak és internetezhetnek. A minden ügyfél számára automatikusan működő 150 forintos hívások lényege, hogy 150 forint elérése után megáll a számláló, a hívás további része ingyen van.

Egy olvasónk jelezte, hogy áprilisban az indokoltnál mintegy ötezer forinttal többet számlázott hívásaiért a Matáv. Mint írta, ,,otthon két vonalam van, az egyik a társvonal, és onnét csak az internetes kék számot hívom." A telefonszámlán az internetezés mintegy ötezer forintos költsége helyett tízezer forint körüli összeg szerepelt. Olvasónk az internetszolgáltató statisztikáinak és a hívásrészletező adatainak összevetésével kiderítette, hogy a telefoncég a 150 forintos kedvezményes hívásokért számolt többet.

A Matáv a 150 forintos hívásoknál először kiszámolja a hívás teljes költségét, majd levonja a 150 forint feletti, kedvezményes részt. Olvasónk esetében azonban nem így történt: egy április 6-i, este 7 után indított, több mint 11 órás hívásáért 1847 forintot számolt a cég, melyből mindössze 276 forint kedvezményt vont le, egy másnapi, szintén a kedvezményes időszakban bonyolított három és fél órás hívásáért pedig 700 forintot és 100 forint kedvezményt számláztak. Az egyik 150 forintos hívás így 1571 forintba, a másik pedig 600 forintba került.

Harsányi László, a Matáv marketing rendszermenedzsment igazgatója elismerte a túlszámlázás tényét. Mint mondta, a cég számlázórendszerében a Mindenkinek csomag áprilisi bevezetése okozott problémát, melynek következtében néhány ügyfélnél a kedvezmények nem jól kerültek kiszámításra. A részben kezelői, részben szoftveres eredetű probléma a 2,7 millió ügyfél néhány ezrelékét érintette. Információink szerint ez körülbelül kétezer előfizetőt jelent. Mivel a Matáv nem azonos időpontban számláz minden ügyfelének, sokan még a hiba korrigálása előtt megkapták a számlát. Számukra a túlszámlázást a telefoncég a következő hónapban jóváírja, továbbá kérésükre ingyenesen küld a számlázási címre hívásrészletezőt a kérdéses időszakról.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?