Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Európában népszerű az online játék

2003.02.24. 17:30
Idén januárban közel hatmillió európai látogatott meg internetes játékkal foglalkozó oldalakat, derült ki a Nielsen/Netratings felméréséből. A legtöbb játékos férfi, és ez várhatóan nem is fog megváltozni.
Az összes játékműfaj nagy népszerűségnek örvend: a kártyajátékok, a többszereplős játéktermi játékok és a bonyolult szerepjátékok - például az EverQuest - egyaránt sok látogatót vonzanak.

Idén januárban közel hatmillió európai látogatott meg internetes játékkal foglalkozó oldalakat, derült ki a Nielsen/Netratings felméréséből. Az összes játékműfaj nagy népszerűségnek örvend: a kártyajátékok, a többszereplős játéktermi játékok és a bonyolult szerepjátékok egyaránt sok látogatót vonzanak.

A felmérés szerint Németországban és Franciaországban keresik fel a legtöbben az online játékot kínáló oldalakat, de még a dobogó harmadik fokán álló Hollandiában is többen játszanak az interneten, mint az Egyesült Államokban.

Szélessávon játszható és Java-alapú játékok

Idén körülbelül kétszer többen játszanak az interneten, mint egy évvel ezelőtt. Tom Ewing, a Nielsen/Netratings elemzője szerint az egész játékszektor megerősödése annak köszönhető, hogy jelenleg megvásárolható játékkonzolok erősen támogatják a szélessávú elérést és az online játékot. A Microsoft Xbox Live hamarosan várható európai premierje szintén népszerűsíteni fogja az online játékot.

Ewing szerint a szélessávú kapcsolatok elterjedése nagy hatással van a játékpiacra, ugyanis az online játékok kitűnően ki tudják használni ezeket a nagysebességű kapcsolatokat.

Az online játékok terjedése jó hír a mobilgyártók számára is, hiszen ők leginkább a Java-alapú játékokkal tudják rávenni a fogyasztókat egy színes kijelzős készülék megvásárlására.