Viola
-6 °C
-2 °C

Tervezzen sportcipőt online!

2004.09.23. 15:00
Drága ugyan, de a sportcipőfüggőknek a vásárlástól függetlenül izgalmas játék lehet a Nike amerikai sportszergyártó weboldalán található online sportcipő- és táskatervező program. A kreativitást terepe a színválasztás és a vicces cipőfelirat. És sajnos semmi más.
Az oldalon hét kategóriából lehet választani, a különféle sportágakban használatos cipők mellett táskákat és órákat is testre szabhatunk. A tervezés korlátozott, ugyanis a modell formáját, kiképzését nem lehet megváltoztatni, a bokatörő rövidszárú kosárcipőből például soha nem lesz magas szárú. Vagyis kizárólag abban az esetben, ha valaki annyira felbuzdul az online tervezésben, hogy aztán egy sportszergyártó mérnöki osztályán köt ki.

Randa űrcipők

Ráadásul valami érthetetlen okból a Huarache nevű magas szárú modell kivételével kizárólag borzalmasan ronda űrcipőket kínálnak átalakításra. Feltehetően azért, mert annyira csúnyák, hogy a boltokban nincs helyük. A kategóriákban elérhető típusok száma sem túl nagy, teniszcipőből csak egy, de futócipőből például hatféle van a szájton.

Lépések, tervezés, háttérkép

A kiválasztott modell különböző részeinek színét, méretét és a tíz karakterből álló személyes feliratot külön-külön kell beállítani, ezután - igény szerint - a mű meg is vásárolható. Az árak horribilisek, egy kosárlabdacipő például itthon átlagosan 20-25 ezer forint, itt viszont 40-45 ezer forintnak megfelelő összegért vesztegetik, ami tekintve hogy csak a színe lesz olyan, amit igazán szeretne a tervező, azért kicsit sok. Az átlagos kiszállítási idő öt hét, és 250 euró felett ingyenes.

Ha valaki beleszeret a cipőbe, de nincs pénze megvásárolni, elmentheti saját háttérképként. Aztán szomorkodhat minden egyes alkalommal, amikor bekapcsolja a számítógépét.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!