Eszter, Eliza
EUR 382,14 Ft
USD 358,48 Ft
14 °C
24 °C

Egy kézben a magyar online pornóipar

2003.02.19. 12:36
Állítólag az internet összforgalmának csaknem felét adják a pornográf és erotikus anyagok, nem csoda tehát, hogy külföldön jó ideje fizetőssé vált a felnőtt oldalak legnagyobb része. Úgy tűnik, itthon mostanában kezd igazán beindulni ez a folyamat. Az Index nagy erőkkel vetette magát az online pornópiac legújabb fejleményeinek feltárásába.
Magyarországon is egyre inkább a fizetős, jobb minőségű szolgáltatások, különösen a nagyobb, 6-700 megás videófilmek felé tolódik el a kínálat. A magyar fizetős online pornópiacot láthatóan egyetlen üzleti csoport dominálja, a leglátogatottabb oldalak többségének részvételével.

Az Erotika.hu nagyobb oldalai
Neterotika, Amnézia, Szexmánia, Erocenter, Szexvarázs, SexBrother
A különböző oldalak biztosítják a felületet, a fizetési rendszerek felügyeletét és a tartalom szolgáltatását pedig az Erotika.hu Kft. végzi. Az Erotika.hu egyébként maga is rendelkezik öt nagyobb domainnel (Neterotika.hu és társoldalai), és tíz kisebbel.

Falussy Gábor, az Erotika.hu Kft. tulajdonosa lapunknak elmondta, hogy a három nagy magyar pornófilmgyártó stúdió (Luxx Videó, Fókusz Videó, Helena Videó) teljes kínálatának - mely a hazai piac mintegy 95 százalékát lefedi - IP-alapú forgalmazását ők végzik. A forgalmazási jogokat vagy ők birtokolják, vagy a kiadóval való megállapodás alapján ők a kizárólagos terjesztők.

Egy kézben

A tíz leglátogatottabb oldal közül héttel van a cégnek megállapodása a tartalomszolgáltatásra (ezeket a filmeket lehet letölteni például az Ashole Erotika, a Szex-mozi.hu vagy a Mellesleg Férfimagazin oldalairól is). Internetes fizetésre több lehetőség kínálkozik, például emelt díjas SMS, vonalas telefonhívás vagy fizetőkártya útján. Egy film letöltése 4-500 forintba kerül áfával együtt.

Az online fizetési rendszereket is Falussy tartja kézben, az SMS-es rendszert egy másik cége, a D.C. Lax üzemelteti. Az összes közül egyedül az internetes fizetőkártya, az Eroticcard adatbázisa van külföldi szerveren, mivel a rendszert magát külföldi cég birtokolja. A számítógépes autentikációt minden esetben az Erotika.hu rendszere végzi, a vonalas fizetések esetén a feladat egy része a Voxinfonak, mint alvállalkozónak van kiadva.

Az Eroticcardot OMV benzinkutaknál, trafikokban, videotékákban, sőt ABC-kben és virágboltban is lehet kapni 500, 1000, 2000 és 5000 forintos címletekben. A kártyáról le kell kaparni a kódot takaró borítást, ezzel a kóddal lehet nekiállni a töltögetésnek.

Még szorosabban

Nemsokára beindítanak egy virtuális számlás fizetési rendszert is. A virtuális számlákra bármilyen módon lehet majd pénzt feltölteni: a fent említett telefonos módszerekkel, postai átutalással, de online és hagyományos banki átutalásokkal is.

A közeljövőben ezek az oldalak még szorosabban együttműködnek, sok közös tartalommal jelentkeznek majd. Csökkenni fog az ingyenes felület, viszont a tagok viszonylag olcsón juthatnak eléréshez, Falussy szerint napi 5-10 forintos díjra lehet számítani.

A Neterotikának és társoldalainak egyes részei egyébként jelenleg is jelszóval védettek, a tagsági díj most napi 20 forint, a heti díj 120-160 forint, a havi díj 450-500 forint, a negyedéves díj pedig 1800 forint. A két utóbbi konstrukció előfizetőinek a második hónaptól két letölthető film is jár.

A jövő elkezdődött

Május környékén elindul a cég egy újabb szolgáltatása is: megfelelő mobiltelefonokon erotikus klipeket lehet majd MMS-ben letölteni, vagy streaming formátumban megtekinteni; ezzel a szolgáltatással a környező országokban mindenképpen elsőként jelentkeznek. Egy héten belül megkezdik a WAP-os tartalmak szolgáltatását is, itt az erotikus képek mellett lesznek történetek, és üzemel majd chat is.

A cég már stúdiót is épített, már készülnek a saját gyártású tartalmak, természetesen zömmel erotikus jellegűek.

Mint lapunk korábban megírta, április elején indul az első magyar szexvalóságshow, melyet szintén az Erotika.hu Kft. szervez. A szereplőválogatások már elkezdődtek, a show helyszíne egy luxuslakás lesz, ahol a kiválasztott szereplők közös szobában alszanak, zuhanyoznak, de több olyan hely is van, ahová elvonulhatnak kettesben, négyesben, vagy még többen. A főnyeremény egy autó, egy luxusnyaralás és egymillió forint. A SexBrother műsora kizárólag az interneten lesz követhető, díjfizetés ellenében, de ingyenes felületek is lesznek az oldalon, mondta el Falussy.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás