Erzsébet
1 °C
4 °C

Pornófilm vagy videojáték?

2007.05.08. 19:11
Előfordul, hogy téves a "nomen est omen" bölcsessége - azokat a videojátékokat gyűjtöttük össze, amelyek cím alapján lehetnének akár pornófilmek is. A játékkiadók marketingeseinek tíz legelbaltázottabb ötlete következik; vagy csak mi értünk mindent félre, ha kell, ha nem?
Wii Play

10. Wii Play - "Fütyijáték"

Oké, ez így első blikkre talán nem teljesen egyértelmű, de mindjárt megváltozik a helyzet, ha eláruljuk, hogy a "wii" szót ugyanúgy kell kiejteni, mint a "wee"-t, ami az amerikai szlengben egyaránt jelenti a kisfiúk nemi szervét, a pisilést, illetve ennek a cselekedetnek a végeredményét. A Nintendo szerencsétlen névadású játéka így perverziók igen széles skálájára enged asszociálni a pedofíliától urofíliáig és vissza, pedig csak egy rém egyszerű minijáték-gyűjtemény elsősorban gyerekeknek, a pingpongtól horgászatig és a biliárdig. Kicsit idősebbek számára van Wii Sports is.

Ultimate Body Blows

9. Ultimate Body Blows - "Testre mért végső csapás/szopás"

Ez a remek verekedős játék 1994-ben jelent meg pc-re és Amigára, a Body Blows és a Body Blows Galactic folytatásaként. Bár a "blow" szó egyaránt jelent ökölcsapást és szopást, úgy tűnik, senki sem értette félre, mert mindennemű korhatár vagy figyelmeztetés nélkül jöhetett ki akkor, amikor a Mortal Kombat és a Doom miatt már valóságos boszorkányüldözés folyt a videojáték-iparban. Pedig a címlapon még félmeztelen, rajzolt fiatalemberek is pózoltak. A fejlesztőcsapat később a zseniális Worms (kukacok - már megint milyen félreérthető...) sorozattal lett halhatatlan.

Sticky Balls

8. Sticky Balls - "Ragadós golyók"

Igazából bele sem szeretnénk gondolni, mit találnánk ilyen cím alatt egy pornómozi kínálatában; mindenesetre ez egy logikai játék volt, amiben valóban ragadós golyók szerepeltek, amiket 3D-s pályákon kellett terelgetni. Sokkal többet nem tudunk róla, mivel a Gizmondo játékgép, amire a Sticky Balls megjelent, villámgyorsan tűnt el a süllyesztőben. A gép (és vele a játék) 2005 októberében jelent meg, de nem tudott megélni a Sony PSP-je és a Nintendo DS mellett, így a gyártó cég - homoerotikus áthallások ide vagy oda - már a következő februárban csődbement.

7. Splatterhouse - "A fröccsenések háza"

Splatterhouse

Ez annyira pornós cím, hogy valóban létezik ilyen néven film, mi több, sorozat, az IAFD online pornófilm-adatbázis szerint nem kevesebb, mint tíz résszel. Splatter fröccsenést jelent, és a Sega TurboGrafx-16 nevű masinájára 1990-ben megjelent játékban valóban fröcsögtek a testnedvek, leginkább a vér - ez ugyanis egy klasszikus zombiszeletelős-láncfűrészes 2D-s akciójáték volt (eredetileg egyébként játéktermi gép Japánban). A félreérthető cím ellenére szerették a játékosok, két folytatása is megjelent '92-ben és '93-ban, sőt az első rész most fillérekért letölthető Nintendo Wii-re.

6. Meat Gone Bad - "Rossz útra tért hús"

Rendkívül rejtélyes játék, annyira hogy még képet sem sikerült szereznünk belőle. Az mindenesetre bizonyos, hogy Macre jelent meg valamikor a nyolcvanas években, és egy lentről felfelé gördülős lövöldözős akció (profiknak: Invaders-klón) volt, annyi extrával, hogy egy mustráros flakont irányítottunk, és a halálos mustársugárral az ellenséges fasírtokat kellett legyőzni. A "meat" azaz hús gyakori szereplő pornófilmek címében (a fókuszban levő testrészre szokott utalni), a "gone bad" (megromlott, átvitt értelemben rossz útra tért) fordulatot szintén meglehetősen sokszor alkalmazzák.

5. Monsters in my Pocket - "Szörnyek a zsebemben"

Monsters in my Pocket

A Szörny a zsebemben eredetileg egy ártalmatlan műanyagkatonás játék volt, amiből aztán készült képregény, rajzfilm és persze videojáték is, 1991-ben a Nintendo NES gépére. Nehezen hisszük el, hogy az elmúlt 17 évben (máig adnak ki játékkatonákat a sorozatban, már több mint 200 féle van, a legritkábbakat egész jó áron lehet elpasszolni) senkinek nem jutott eszébe feltenni a kérdést: ugyan milyen szörny lapulhat még az ember zsebében?

4. Jack in the Dark - "Jancsi a sötétben"

Jack in the Dark

Teljesen egyértelműnek látszik, hogy ki is Jack, és mit keres a sötétben, de mégsem: a Jack in the Dark a híres horrorsorozat Alone in the Dark mellékvágánya, 1994 karácsonyán jelent meg ajándékképpen a rajongóknak. Jack az Alone in the Dark 2 főgonosza, és előle kell menekülnünk egy játékboltban bolyongó kislányt irányítva. Talán a címadással a játékos tudatalattijába akartak szörnyű rémképeket ültetni arról, mi fog történni, ha elbukik a küldetés?

Fat Worm Blows a Sparky

3. Fat Worm Blows a Sparky - "A kövér kukac szikrát hány"

A már említett blow szó itt meglepő módon tényleg a "bekapni" értelmében szerepel, egy kövér kukaccal és egy kutyával súlyosbítva (Sparky szikrát jelent, emellett elterjedt kutyabecenév Amerikában, mondjuk Blökinek lehet fordítani), valamint a főcímképernyőn egy csipre rámászó rusnya zöld puhatestűvel. A játék 1985-ben jelent meg Spectrumra, és egy 3D-s labirintus-játék volt, amiben a főszereplőt egy Spectrum belsejéből kellett kiszabadítani, szörnyű programhibákat elkerülve az áramkörök között bolyongva. A korabeli sajtó rajongott érte, a mértékadó Crash magazin 95 százalékos értékelést adott neki - és senkinek nem jutott eszébe félreérteni a címet. Óh, boldog békeidők.

Big Bumpin'

2. Big Bumpin' - "Nagy lökdösődés"

A Nagy lökdösődés tavaly karácsonykor jelent meg Xboxra és Xbox360-ra; Amerikában a Burger Kingben lehetett fillérekért megvenni egyes menük mellé. Bár a lökdösődés, és az egyik főszereplő, Brooke Burke talán téves asszociációknak adhat táptalajt, szögezzük le, hogy ez egy dodzsem-szimulátor, tehát legfeljebb egy alaposan kipárnázott elektromos autóval mehetünk bele az említett hölgybe. Viszont ezt megtehetjük akár frontálisan, akár hátulról, vagy többen is egyszerre (négyfős multiplayer). A bizarrságot fokozandó a további szereplők között akadt még óriás csirke, egy ütődötten vigyorgó koronás fickó és egy maszkos őrült is.

36 Great Holes Starring Fred Couples

1. 36 Great Holes Starring Fred Couples - "36 hatalmas lyuk, főszerepben Fred Couples"

Listánk első helyezettje nem árul zsákbamacskát: 36 hatalmas lyukat kínál, plusz a beszédes nevű címszereplő Fred "Boom Boom" Couplest, ezzel felülmúlva még Jack Nicklaust is, aki egyrészt csak 18 lyukat mutat be, másrészt már rögtön a címben lelövi a poént, és kiderül, hogy valójában egy golfjátékról van szó.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?