16:00, December 03.
Hollandia 0
Egyesült Államok 0
Kalifa Nemzetközi Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 03.
Argentína 0
Ausztrália 0

Pornófilm vagy videojáték?

2007.05.08. 19:11
Előfordul, hogy téves a "nomen est omen" bölcsessége - azokat a videojátékokat gyűjtöttük össze, amelyek cím alapján lehetnének akár pornófilmek is. A játékkiadók marketingeseinek tíz legelbaltázottabb ötlete következik; vagy csak mi értünk mindent félre, ha kell, ha nem?
Wii Play

10. Wii Play - "Fütyijáték"

Oké, ez így első blikkre talán nem teljesen egyértelmű, de mindjárt megváltozik a helyzet, ha eláruljuk, hogy a "wii" szót ugyanúgy kell kiejteni, mint a "wee"-t, ami az amerikai szlengben egyaránt jelenti a kisfiúk nemi szervét, a pisilést, illetve ennek a cselekedetnek a végeredményét. A Nintendo szerencsétlen névadású játéka így perverziók igen széles skálájára enged asszociálni a pedofíliától urofíliáig és vissza, pedig csak egy rém egyszerű minijáték-gyűjtemény elsősorban gyerekeknek, a pingpongtól horgászatig és a biliárdig. Kicsit idősebbek számára van Wii Sports is.

Ultimate Body Blows

9. Ultimate Body Blows - "Testre mért végső csapás/szopás"

Ez a remek verekedős játék 1994-ben jelent meg pc-re és Amigára, a Body Blows és a Body Blows Galactic folytatásaként. Bár a "blow" szó egyaránt jelent ökölcsapást és szopást, úgy tűnik, senki sem értette félre, mert mindennemű korhatár vagy figyelmeztetés nélkül jöhetett ki akkor, amikor a Mortal Kombat és a Doom miatt már valóságos boszorkányüldözés folyt a videojáték-iparban. Pedig a címlapon még félmeztelen, rajzolt fiatalemberek is pózoltak. A fejlesztőcsapat később a zseniális Worms (kukacok - már megint milyen félreérthető...) sorozattal lett halhatatlan.

Sticky Balls

8. Sticky Balls - "Ragadós golyók"

Igazából bele sem szeretnénk gondolni, mit találnánk ilyen cím alatt egy pornómozi kínálatában; mindenesetre ez egy logikai játék volt, amiben valóban ragadós golyók szerepeltek, amiket 3D-s pályákon kellett terelgetni. Sokkal többet nem tudunk róla, mivel a Gizmondo játékgép, amire a Sticky Balls megjelent, villámgyorsan tűnt el a süllyesztőben. A gép (és vele a játék) 2005 októberében jelent meg, de nem tudott megélni a Sony PSP-je és a Nintendo DS mellett, így a gyártó cég - homoerotikus áthallások ide vagy oda - már a következő februárban csődbement.

7. Splatterhouse - "A fröccsenések háza"

Splatterhouse

Ez annyira pornós cím, hogy valóban létezik ilyen néven film, mi több, sorozat, az IAFD online pornófilm-adatbázis szerint nem kevesebb, mint tíz résszel. Splatter fröccsenést jelent, és a Sega TurboGrafx-16 nevű masinájára 1990-ben megjelent játékban valóban fröcsögtek a testnedvek, leginkább a vér - ez ugyanis egy klasszikus zombiszeletelős-láncfűrészes 2D-s akciójáték volt (eredetileg egyébként játéktermi gép Japánban). A félreérthető cím ellenére szerették a játékosok, két folytatása is megjelent '92-ben és '93-ban, sőt az első rész most fillérekért letölthető Nintendo Wii-re.

6. Meat Gone Bad - "Rossz útra tért hús"

Rendkívül rejtélyes játék, annyira hogy még képet sem sikerült szereznünk belőle. Az mindenesetre bizonyos, hogy Macre jelent meg valamikor a nyolcvanas években, és egy lentről felfelé gördülős lövöldözős akció (profiknak: Invaders-klón) volt, annyi extrával, hogy egy mustráros flakont irányítottunk, és a halálos mustársugárral az ellenséges fasírtokat kellett legyőzni. A "meat" azaz hús gyakori szereplő pornófilmek címében (a fókuszban levő testrészre szokott utalni), a "gone bad" (megromlott, átvitt értelemben rossz útra tért) fordulatot szintén meglehetősen sokszor alkalmazzák.

5. Monsters in my Pocket - "Szörnyek a zsebemben"

Monsters in my Pocket

A Szörny a zsebemben eredetileg egy ártalmatlan műanyagkatonás játék volt, amiből aztán készült képregény, rajzfilm és persze videojáték is, 1991-ben a Nintendo NES gépére. Nehezen hisszük el, hogy az elmúlt 17 évben (máig adnak ki játékkatonákat a sorozatban, már több mint 200 féle van, a legritkábbakat egész jó áron lehet elpasszolni) senkinek nem jutott eszébe feltenni a kérdést: ugyan milyen szörny lapulhat még az ember zsebében?

4. Jack in the Dark - "Jancsi a sötétben"

Jack in the Dark

Teljesen egyértelműnek látszik, hogy ki is Jack, és mit keres a sötétben, de mégsem: a Jack in the Dark a híres horrorsorozat Alone in the Dark mellékvágánya, 1994 karácsonyán jelent meg ajándékképpen a rajongóknak. Jack az Alone in the Dark 2 főgonosza, és előle kell menekülnünk egy játékboltban bolyongó kislányt irányítva. Talán a címadással a játékos tudatalattijába akartak szörnyű rémképeket ültetni arról, mi fog történni, ha elbukik a küldetés?

Fat Worm Blows a Sparky

3. Fat Worm Blows a Sparky - "A kövér kukac szikrát hány"

A már említett blow szó itt meglepő módon tényleg a "bekapni" értelmében szerepel, egy kövér kukaccal és egy kutyával súlyosbítva (Sparky szikrát jelent, emellett elterjedt kutyabecenév Amerikában, mondjuk Blökinek lehet fordítani), valamint a főcímképernyőn egy csipre rámászó rusnya zöld puhatestűvel. A játék 1985-ben jelent meg Spectrumra, és egy 3D-s labirintus-játék volt, amiben a főszereplőt egy Spectrum belsejéből kellett kiszabadítani, szörnyű programhibákat elkerülve az áramkörök között bolyongva. A korabeli sajtó rajongott érte, a mértékadó Crash magazin 95 százalékos értékelést adott neki - és senkinek nem jutott eszébe félreérteni a címet. Óh, boldog békeidők.

Big Bumpin'

2. Big Bumpin' - "Nagy lökdösődés"

A Nagy lökdösődés tavaly karácsonykor jelent meg Xboxra és Xbox360-ra; Amerikában a Burger Kingben lehetett fillérekért megvenni egyes menük mellé. Bár a lökdösődés, és az egyik főszereplő, Brooke Burke talán téves asszociációknak adhat táptalajt, szögezzük le, hogy ez egy dodzsem-szimulátor, tehát legfeljebb egy alaposan kipárnázott elektromos autóval mehetünk bele az említett hölgybe. Viszont ezt megtehetjük akár frontálisan, akár hátulról, vagy többen is egyszerre (négyfős multiplayer). A bizarrságot fokozandó a további szereplők között akadt még óriás csirke, egy ütődötten vigyorgó koronás fickó és egy maszkos őrült is.

36 Great Holes Starring Fred Couples

1. 36 Great Holes Starring Fred Couples - "36 hatalmas lyuk, főszerepben Fred Couples"

Listánk első helyezettje nem árul zsákbamacskát: 36 hatalmas lyukat kínál, plusz a beszédes nevű címszereplő Fred "Boom Boom" Couplest, ezzel felülmúlva még Jack Nicklaust is, aki egyrészt csak 18 lyukat mutat be, másrészt már rögtön a címben lelövi a poént, és kiderül, hogy valójában egy golfjátékról van szó.  • Hírek
  • Hírek