Internetezzen saját pulóverével!

2000.05.24. 19:09
A számítógépek történelme hasonló a többi technológiai újdonsághoz. Annak idején az órákat tornyokban építették a városok főterére, majd a kor előrehaladtával megjelentek a szobában álló órák, a faliórák, a vekkerek, míg végül átkerültek a zsebekbe és a csuklókra, ahol ékszerré válva személyiségünket fejezik ki. A Charmed Technology szerint ez a sors vár a számítógépekre is, a hatalmas termekből az íróasztalokra kerültek, és most itt az ideje, hogy felvegyük őket.
A csábítás öröme

Itt az ideje, hogy felvegyük őket
Kedvenc pólónk ezentúl beszór minket parfümmel, és feromonokat bocsát ki, az ellenkező nem könnyebb csábítása végett. Nem jelenthet ezentúl problémát télen izompólóban szaladgálni, hiszen az automatikusan észleli, ha fázni kezdünk, és szépen hőt termel, és ez fordított esetben is igaz: a fárasztó pózolásban kimelegedett nyakragyúrósoknak ezentúl nem kell attól tartaniuk, hogy szégyenszemre izzadni kezdenek. De szerencsére nem csak a hódítás terén vehetjük hasznát az új divatnak, vannak sokkal hasznosabb funkciók is.

Egészségünk védelme

A ruhánk az előre beprogramozott időben beadja nekünk gyógyszerünket, a nikotintapaszok mintájára, ellenőrzi testhőmérsékletünket, és méri vérnyomásunkat. Ez segítség lehet mindazoknak, akiknek minden percben figyelniük kell egészségükre, de nem elhanyagolható az orvosok szempontjából sem, akiknek nem kevés munkát spórolhatunk meg, ha időben megelőzünk egy megfázást.

És persze az ,,információs társadalom"

És ami egyetlen hi-tech ruháról sem maradhat le: a számítógép. A cég szerint rövid időn belül elképzelhető lesz, hogy a divatőrültek komplett számítógépeket viselhessenek magukon, amelyek csaknem teljes egészében lefedik egy asztali gép funkcióit. Ha a cég számítása bejön, abban az esetben egy pólóhoz rögtön megvehetjük az internet-előfizetésünket is. Egyelőre még kisebb falatokkal próbálkoznak. Az első megcélzott réteg a pénzes üzletembereké, akiknek fontosak kapcsolataik. A kifejlesztett technológia segítségével bárkiről megtudhatunk bármit, legalábbis amit ő közérdekűnek tart. A jövőben nem kell találomra ismerkedni az üzleti partnerekkel egy-egy összejövetelen, elég lesz, ha óránkat/karkötőnket felé irányítjuk, és máris tudjuk, ki ő és mivel foglalkozik, ami lényegesen megkönnyíti az üzletkötést.

Jó szórakozást

Miért is ne szórakoztasson az elektronika?
Miért is ne szórakoztasson az elektronika? Manapság úgyis mindenki hordozható mp3 lejátszókon töri a fejét, de senkinek nem jut eszébe az, hogy ezeket egy ruhadarabba, nevezetesen övbe integrálja. A Charmed Technology fejlesztői jelenleg azon törik fejüket, hogy hogyan lehetne megoldani, hogy semmilyen vezetéket ne használjanak a közvetítésre. Ha sikerül nyugodtan megoldható, hogy a walkman fejhallgatóját ne kelljen bedugni sehová, ha egyáltalán még lesz walkman. A jelenlegi fejlettségi szint sem elhanyagolható. A már említett funkciókon kívül a fejlettebb ruházati kiegészítőkkel küldhetünk e-mail-t, igaz a diktálási funkció még nem tökéletes és a gépelés sem a legkönnyebb. A ruhához billentyűzetet viselni nem sikk dolog és valószínűleg a közeljövőben sem válik azzá, ezért készítettek egy alternatív klaviatúrát, amely kevesebb billentyűből áll, az egyes betűket, szavakat a billentyűk kombinált lenyomásával hozhatjuk elő.

További adatbevitelről a vezeték nélküli egér gondoskodik, ami már nem számít különösebb újdonságnak. A megjelenítésről a folyadékkristályos szemüveg gondoskodik, ami szintén nem a legújabb, habár ez esetben az eddigi egyik legjobb kivitel. És persze a hangreagálás, ami még várat magára, mivel nem a legjobban kidolgozott. A ruhák, és az őket alkotó gépek energiaigénye igen kicsi, amit a mellékelt akkumulátor 15 órán keresztül tud biztosítani. Egyelőre itt tart a fejlődés, de a cég máris tervezi közeli együttműködését Calvin Kleinnel, illetve Donna Karannal. A turnézás után a cég szerint már elég nagy lesz az érdeklődés a termékek iránt, úgyhogy az év végén forgalomba hozzák a The Communicator fantázianevű együttesüket, ami internetes PC, rádió, tévé, hangfelismerő és mp3-lejátszó kombinációja lesz.  • Tippek
  • Babaváró hitel