Pongrác
12 °C
23 °C

Ötmillióért kelt el a szűzmáriás szendvics

2004.11.23. 23:15
Az eBay aukciós szájton adtak már el családi házat 620 forintért, és árulták a Frances hurrikán által hátrahagyott szelet és homokot is. De arra még nem volt példa, hogy egy megkezdett szendvics 28 000 dollárért talált volna gazdára. Most ez a csoda is megesett.
Több mint ötmillió forintot fizetett hétfőn a floridai GoldenPalace.com online kaszinó azért a sajtos melegszendvicsért, amely az eredeti tulajdonos szerint tíz éve hordozza magán Szűz Mária képmását.

#alt#Az eBayen "dltdesigns2002" néven szereplő árverező állítása szerint a csoda akkor történt, amikor még a múlt évezredben nekilátott a szendvics elfogyasztásának: "Ahogy beleharaptam, egy arc nézett vissza rám" - írja az eBayen az egykori tulajdonos. "Maga Szűz Mária volt az. Teljesen sokkos állapotba kerültem. Szeretnék rámutatni, hogy nincs rajta penész, és nem is rohad. A tételt semmilyen formában nem tartósítottam, egy nejlonzacskóban állt, de nem a speciális fajtában, ami kívül tartja a penészt vagy a baktériumot. Egyszerűen saját magát konzerválta, amit már önmagában is csodának tartok". Az ereklye a tulajdonos szerint olyannyira bevált, hogy az évek során összesen 70 000 dolláros nyereményhez segítette gazdáját, aki egy közeli kaszinóba járt tesztelni a csodaszendvics hatását.

Az eBay üzemeltetői másképp gondolták: november 14-én eltávolították a tételt a rendszerből, mondván, hogy viccből feltett tárgyakkal nem foglalkoznak. A tulajdonosnak azonban - aki vásárlóitól 36 pozitív és mindössze 2 negatív értékelést kapott az elmúlt évben - sikerült meggyőznie az árverési szájtot arról, hogy rendben leszállítja majd a szendvicset. Így az árverés másnap új lendületet vett, és november 22-én, összesen 27 licittel később a csoda 28 000 dolláért elkelt. Az új tulajdonos, a GoldenPalace.com jótékonysági célokra kívánja fordítani a drágán szerzett mirákulumot.