Árpád
-2 °C
3 °C

A szívhacker

2000.06.19. 15:49
Chicagóban új szolgáltatás indult, amelynek segítségével az emberek végére járhatnak élettársuk internetes hűtlenségének. Máshol eközben olyan oldalak indulnak amelyek pénzért fedezik a flörtöt.
Volt egyszer egy tag, a neve most legyen mondjuk Miklós, aki négy év házasság után arra kezdett gyanakodni, hogy a felesége csalja az interneten. ,,Az asszony mindig a számítógép előtt ült. Általában hajnal háromig. Amikor megkérdeztem, hogy mivel foglalkozik, csak hápogott és dührohamot kapott" - mondja.

a digitális erkölcsangyal kiugrik a képernyőből
Miklós egy idő után teljesen kétségbe esett, úgy érezte bármit megtenne, hogy kiderüljön mi történik valójában, míg végül maga is az internetnek fordult. A véletlen összejátszása folytán, egyik kedves munkatársa éppen akkoriban indított egy internetes oldalt Infidelitybusters (ford.: hűtlenség, irtás) néven, Miklós így ötven dollárból megúszta a nyomozást. Megérte.

Alig egy hónappal később egy baljós e-mail landolt a levelesládájában, amely arról szólt, hogy Miklós feleségét bemérték. A hölgy készségesnek mutatkozott egy magát vérmacsó cyber-Casanovánanak kiadó nick irányában, amely mögött az Infidelitybusters 25 éves szakembernője lappangott. A beszélgetés kimásolt verzióját olvasva Miklós is megállapíthatta, hogy mennyire kiugrott a majom a vízből. Hazament, és leszakította a karnist.

,,Megmondtam neki, hogy vége. Azzal védekezett, hogy ez csak a számítógépben történt, s hogy így nem számít" - mondta Miklós és elvált.

Az Infildelitybusters tulajdonosa Elizabeth Field egy chicagói autókereskedés huszonöt esztendős gazdasági igazgatója a hónap elején indította el vállalkozását a hálószobájából (honnan máshonnan?). Field szerint nagy érdeklődés tapasztalható a szolgáltatás iránt.

nem szép dolog a csalás
,,Új idők járnak. Nem értek egyet a vrtuális hűtlenséggel" - mondja. Véleményét szilárdan alátámasztja az Infidelitybustersen elhelyezett reklámcélú flash-animáció, amelyben Libby, az oldal őrangyala, kiröppen a képernyőből és megrázza a csaló férfit, mint Krisztus a vargát.

Fieldnek csak pár morzsányi információra van szüksége: egy nickre, esetleg azokra a részletekre, amelyek egy ilyen fórumon a részletes felhasználói adatok alapján azonosíthatják a gyanúsítottat. ,,Ezután befektetek egy kis kreativitást, és összeállítok magamnak egy adatsort, amely feltételezhetően megnyeri a feltételezett csaló tetszését" - vázolja módszerét Elizabeth. ,,Amikor ez megvan, már csak egy megfelelő fellépés kell, és a tag besétál a csapdába"

Field vállalkozásának invenciózus karizmáját csak az rombolja, hogy a fent említett példa ellenére olyan az egész, mintha csak olyan nőknek szólna, akiket csal a férjük. A szexuális viselkedés staisztikailag bizonyított jellemzőit nem firtatva ez bizonyára azért van, mert az államokban már több nő használja az internetet, mint férfi (nem feltétlenül féltékenységből). Ahogy fejlődik a vállalkozás előbb utóbb megváltozik majd az oldal, és nem az lesz a címe, hogy "Untitled Document".

Az persze nem fenyeget egyelőre, hogy az internetes fórumok és csevelygők egy erkölcsdiktatúra elnyomása alá kerüljenek. Erről az alibi-szolgáltatók gondoskodnak. Az interneten is elérhető alibi szolgálatok olcsóért egy jó messzi helyre szóló szanatóriumi beutalót hamisítanak, pár millióért pedig képesek egy kamu-vállalkozást produkálni. Egy vállalkozás nem kevés időtöltéssel jár, ugye.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?