16:00, December 03.
Hollandia 0
Egyesült Államok 0
Kalifa Nemzetközi Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 03.
Argentína 0
Ausztrália 0

A szívhacker

2000.06.19. 15:49
Chicagóban új szolgáltatás indult, amelynek segítségével az emberek végére járhatnak élettársuk internetes hűtlenségének. Máshol eközben olyan oldalak indulnak amelyek pénzért fedezik a flörtöt.
Volt egyszer egy tag, a neve most legyen mondjuk Miklós, aki négy év házasság után arra kezdett gyanakodni, hogy a felesége csalja az interneten. ,,Az asszony mindig a számítógép előtt ült. Általában hajnal háromig. Amikor megkérdeztem, hogy mivel foglalkozik, csak hápogott és dührohamot kapott" - mondja.

a digitális erkölcsangyal kiugrik a képernyőből
Miklós egy idő után teljesen kétségbe esett, úgy érezte bármit megtenne, hogy kiderüljön mi történik valójában, míg végül maga is az internetnek fordult. A véletlen összejátszása folytán, egyik kedves munkatársa éppen akkoriban indított egy internetes oldalt Infidelitybusters (ford.: hűtlenség, irtás) néven, Miklós így ötven dollárból megúszta a nyomozást. Megérte.

Alig egy hónappal később egy baljós e-mail landolt a levelesládájában, amely arról szólt, hogy Miklós feleségét bemérték. A hölgy készségesnek mutatkozott egy magát vérmacsó cyber-Casanovánanak kiadó nick irányában, amely mögött az Infidelitybusters 25 éves szakembernője lappangott. A beszélgetés kimásolt verzióját olvasva Miklós is megállapíthatta, hogy mennyire kiugrott a majom a vízből. Hazament, és leszakította a karnist.

,,Megmondtam neki, hogy vége. Azzal védekezett, hogy ez csak a számítógépben történt, s hogy így nem számít" - mondta Miklós és elvált.

Az Infildelitybusters tulajdonosa Elizabeth Field egy chicagói autókereskedés huszonöt esztendős gazdasági igazgatója a hónap elején indította el vállalkozását a hálószobájából (honnan máshonnan?). Field szerint nagy érdeklődés tapasztalható a szolgáltatás iránt.

nem szép dolog a csalás
,,Új idők járnak. Nem értek egyet a vrtuális hűtlenséggel" - mondja. Véleményét szilárdan alátámasztja az Infidelitybustersen elhelyezett reklámcélú flash-animáció, amelyben Libby, az oldal őrangyala, kiröppen a képernyőből és megrázza a csaló férfit, mint Krisztus a vargát.

Fieldnek csak pár morzsányi információra van szüksége: egy nickre, esetleg azokra a részletekre, amelyek egy ilyen fórumon a részletes felhasználói adatok alapján azonosíthatják a gyanúsítottat. ,,Ezután befektetek egy kis kreativitást, és összeállítok magamnak egy adatsort, amely feltételezhetően megnyeri a feltételezett csaló tetszését" - vázolja módszerét Elizabeth. ,,Amikor ez megvan, már csak egy megfelelő fellépés kell, és a tag besétál a csapdába"

Field vállalkozásának invenciózus karizmáját csak az rombolja, hogy a fent említett példa ellenére olyan az egész, mintha csak olyan nőknek szólna, akiket csal a férjük. A szexuális viselkedés staisztikailag bizonyított jellemzőit nem firtatva ez bizonyára azért van, mert az államokban már több nő használja az internetet, mint férfi (nem feltétlenül féltékenységből). Ahogy fejlődik a vállalkozás előbb utóbb megváltozik majd az oldal, és nem az lesz a címe, hogy "Untitled Document".

Az persze nem fenyeget egyelőre, hogy az internetes fórumok és csevelygők egy erkölcsdiktatúra elnyomása alá kerüljenek. Erről az alibi-szolgáltatók gondoskodnak. Az interneten is elérhető alibi szolgálatok olcsóért egy jó messzi helyre szóló szanatóriumi beutalót hamisítanak, pár millióért pedig képesek egy kamu-vállalkozást produkálni. Egy vállalkozás nem kevés időtöltéssel jár, ugye.  • Hírek
  • Hírek