Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Türelmetlenebbek a szélessávú interneteléréssel rendelkezők

2004.08.27. 15:19
A szélessávú interneteléréssel rendelkező felhasználók a "való életben" sokkal türelmetlenebbek másoknál, írja a The Register. A Cable & Wireless (C&W) távközlési szolgáltató kutatása szerint az a júzer, aki a gép előtt ülve szélessávú hozzáférésének segítségével hozzászokik a gyors történésekhez és reakciókhoz, a továbbiakban az offline életben sem bírja a tétlenkedést.
A kutatás kimutatta, hogy a gyors net-kapcsolathoz hozzászokott felhasználók képtelenek elviselni a lassabban letöltődő szájtokat, de ugyanígy a sorban állástól is kikészülnek. Ráadásul a férfiak ebben a tekintetben sokkal rosszabbak, mint a nők, összesen három percig bírják a vesztegelést, majd türelmetlenül továbbállnak.

Nem várnak

A vizsgált férfiak fele azt mondta, nem vár, ha egy weboldal lassan töltődik le. Negyven százalék nyilatkozta, hogy csupán három percig hajlandó tartani a telefont, ha éppen kapcsolják valakihez, és a kísérletben résztvevő férfiak körében öt közül csak egy vár három percnél többet abban a boltban, ahol hosszú sor állt a pult előtt. A C&W kísérletében brit férfiak vettek részt, akiket a kutatás végeztével a cég "háromperces férfiak"-nak nevezett el.

"A kutatás fontos kérdésre világított rá. A vállalatok elveszthetik klienseiket, ha szolgáltatásuk több mint 180 másodpercig rabolja ügyfeleik idejét, gyakran anélkül, hogy tudnák mi a probléma", mondta Royston Hoggarth, a brit Cable & Wireless vezérigazgatója. A kísérlet szerint a legjobban irritáló várakozástípus a vállalatok telefonos kapcsolási zenéje, valamint a lassú netkapcsolat.