József, Bánk
-7 °C
0 °C

Olcsó online telefonszolgáltatás az EuroWebtől

2005.02.04. 12:52
NeoPhoneX néven februán negyedikén a világ bármely pontjáról igénybe vehető internetes telefonszolgáltatást indít az EuroWeb, elsőként hazánkban. A NeoPhoneX használói vezetékes és mobil telefonszámokat is felhívhatnak, a hálózaton belüli hívás ingyenes.

A felhasználók február 4-től a NeoPhone szájtján ingyen regisztrálhatnak, és innen tölthetik le - ugyancsak ingyen - az online telefonáláshoz szükséges szoftvert. Regisztráció után az ügyfél kap egy hatjegyű azonosítót és egy virtuális, úgynevezett IP-telefonszámot, amellyel hívásokat kezdeményezhet és fogadhat is. Ez utóbbi szolgáltatás az EuroWeb rendszerének a legjelentősebb újítása: a NeoPhoneX ügyfelek nemcsak hívást kezdeményezhetnek, hanem hívhatók is, így a számítógépek teljes értékű telefont tartalmazó multimédiás központtá válnak. A NeoPhoneX használatához a szélessávú internetelérésen túl elegendő egy a számítógépre kötött headset, vagy egy telefonkészülék.

Hálózaton belül a NeoPhoneX-felhasználók ingyen hívhatják egymást, de a belföldi és külföldi vezetékes és mobiltelefonok hívási tarifái is kedvezőek. A társaság közleménye szerint külföldről hazatelefonálni egy itthoni belföldi hívás áráért lehet: csúcsidőben 6,60-8,00 forintig, csúcsidőn kívül 4,40-5,90 forintig, míg 5,20 forintos percdíjért lehet hívást kezdeményezni az Egyesült Államokba, Kanadába vagy Németországba. A belföldi hívások díja - csúcsidőben - Budapestre és néhány vidéki nagyvárosba 6,60 forint, más településekre 8 forint. A NeoPhoneX hálózaton kívüli hívások díjait a kiskereskedelmi forgalomban lévő NeoPhone hívókártyával vagy az úgynevezett online NeoPhone kártyával lehet fizetni az interneten.

A NeoPhoneX a társaság tervei szerint a közeljövőben saját fejlesztésű, kényelmi funkciókkal (chat, globális telefonkönyv) is ellátott szoftverrel, valamint egy vállalati felhasználásra szánt változattal is előáll. Az EuroWeb International a magyarországi bemutatkozást követően Szlovákiában és Romániában is bevezetné az új szolgáltatást.