Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Okostelefonnal tér vissza a Kodak

2014.12.29. 09:55

Az okostelefonok kameráján még bőven van mit javítani, és ez önmagában elég ahhoz, hogy a Kodak is belépjen erre a piacra. A szebb napokat is megélt fotóipari vállalat bejelentett egy androidos mobilt, amit a Las Vegasban január elején megrendezésre kerülő CES 2015-ön mutat meg a nagyközönségnek. Később egy tabletet és egy internetre kapcsolódó kamerát is bemutat majd.

A termékekről most még csak annyit tudunk, hogy a Kodak nem köt kompromisszumot a fotók megosztása és nyomtatása terén, bármit is jelentsen ez. Ezen kívül lesz a mobilon távmenedzsment, amivel a családtagok és barátok segítséget nyújthatnak az elakadt felhasználónak. Magyarán a Kodak termékei nem a profiknak, hanem a szélesebb tömegeknek készülnek majd. 

Vajon a Kodak is a márkanevét adta el, mint a Nokia? Mint azt megírtuk, a finn mobilgyártó is piacra dob egy tabletet, amit ugyan nem ő gyárt le, de a partnerének szigorú minőségi követelményeknek kellett megfelelnie, hogy használhassa a márkanevét. Az a tablet is androidos, és a Nokia még egy saját indítómenüt is feltelepített rá.

Kövessék január elején a CES-ről készült beszámolónkat itt a Szemlemorzsa blogon! Las Vegasban utánajárunk, hogy tényleg a patinás márkanevek felújítása lesz-e az új trend, vagy még vannak olyan újdonságok, amikkel nagyot lehet dobbantani az okostelefonok piacán.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!