Bernadett
-2 °C
4 °C

Bruce Lee újra forgat

2001.11.17. 10:23
Egy dél-koreai producer bejelentette, hogy egy mozifilm erejéig feltámasztja az 1973 óta halott kungfusztárt. Az Egyesült Államokban elsőként filmszerepet kapott távol-keleti harcművészt néhány nagy grafikus teljesítményű számítógép alakítja majd az egyébként valós személyek által benépesített vásznon.
Feltámadunk
Az alkotó a legendás harcos örököseinek beleegyezését is megszerezte az 50 millió dolláros költségvetésből készülő filmhez, igaz, négy évig kellett győzködnie őket. Az eltelt idő pont elég volt arra is, hogy a digitális technológia olyan szintre érjen, hogy a valódi személyektől megkülönböztethetetlen digitális színészeket hozzanak létre vele - legalábis ezt állítja a dél-koreai producer, aki szerint a Final Fantasy fotorealisztikus figurái még híján voltak az élő emberekre jellemző vitalitásnak. Chul Shin, aki hazájában már 15 filmet forgatott, az új Bruce Lee mozi főhősét egy saját fejlesztésű szoftverrel kívánja feltámasztani, méghozzá olyan színvonalon, hogy a mozilátogatóknak ne tűnjön fel a kungfusztár digitális volta.

Míg a Final Fantasy teljes egészében számítógépen készült, a digitális Bruce Lee valós ellenfelekkel harcol majd, hagyományos díszletek között. A verekedős jeleneteket a mester stílusában bunyózó harcművészekkel veszik fel, és háromdimenziós mozgásérzékelők segítségével alakítják számítógépes modellé. A digitális művész szövegét egy Bruce Lee-hez hasonló hangú színész szinkronizálja az élethű szájmozgás alá, méghozzá a sikeres világpiaci szereplés érdekében angolul - Lee egyébként a legtöbb filmében eredetileg kantoni nyelven szólalt meg. A Dragon Warrior (Sárkány harcos) című alkotás 50 millió dolláros költségvetésből, 2004-re készül el.