Beáta, Izolda, Lea
-4 °C
4 °C

Betiltották a vetkőzős kvízjátékot Amerikában

2004.12.23. 11:30
A pubertáskorú amerikaiak kedvenc szabadidős életérzését, az ökörködős-ivós-berúgós partihangulatot örökíti meg a Topheavy Studios nyáron megjelent kvízjátéka, a Guy Game. Az egyik szereplő viszont, aki saját fedetlen kebleit fedezte fel a játékban, beperelte a stúdiót, és megnyerte a pert. Az ítélet szerint a Guy Game-nek el kell tűnnie az amerikai üzletek polcairól.

#alt#Egy tinédzserkorú nő felismerte magát a Topheavy Studios vetkőzős kvízjátékában, és beperelte a texasi fejlesztőcéget. A meg nem nevezett alperes, aki fedetlen keblekkel látható a Guy Game című játékban, arra hivatkozott a bíróságon, hogy nem adott engedélyt a stúdiónak a videofelvétel felhasználására. Ráadásul a nő a hatályos törvények értelmében ha akarta volna, sem engedélyezhette volna a felvétel közzétételét, hiszen az akkor készült, amikor még csak 17 éves volt -ez pedig eleve törvénytelen. A bíróság döntött: a Guy Game-nek el kell tűnnie a boltokból.

Hatottak az érvek

Az alperes keresetében azzal érvelt, hogy a játékban való feltűnése megalázta és szégyenérzettel töltötte el. A bíróság megtiltotta a játék forgalmazását, az ítéletben pedig kimondta: "Az alperes még mindig tizenéves, szeretne egyetemre járni, szeretné a karrierjét építeni, aktívan részt venni a közösségi életben és templomba járni."

Virtuális üvegezős

Az ominózus játék egyébként meglehetősen ártalmatlannak tűnik: küldetését tekintve leginkább a szoftszexbe hajló házibulik hajtómotorjára, az üvegezésre hajaz. A Guy Game-ben kérdésekre kell válaszolni, és ha jó a válasz, a program vetkőzős bícsjelenetekkel, fedetlen mellekkel és fenekekkel jutalmazza az éledező kamaszlibidót. A vetkőzős kvíz megjelenése után egész jó kritikákat kapott: a mértékadó Gamespot például "jó" minősítéssel és az adható 10-ből 7,9 ponttal jutalmazta a programot. A Guy Game-et kiadták pc-re, Xboxra és PS2-re is; a szoftverek korhatárosításáért felelős ESRB (Entertainment Software Rating Board) az "M" (mature, felnőtt) kategóriába sorolta, és ezzel a címkével került a boltokba idén nyáron.