Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hibás az új iTunes

2006.09.20. 10:55
Az új iTunes több ponton megújult elődjéhez, a hatos verzióhoz képest. Az ugrás talán túl nagy volt, mindenesetre az Apple erősen bugos programot dobott piacra. Jó hír, hogy az Appleinsider szerint már készül a javított verzió.

Az Apple zenelejátszó szoftverének, az iTunes-nak legújabb, hetes verziója nem sikerült különösebben jól, már ami a megbízhatóságot illeti.

Szaggat

A többség örült a megszakítás nélküli visszajátszásnak, az új keresési és listázási lehetőségeknek. Többen kritizálták a szoftver kissé talán Windows vistás külsejét, ami viszont sokaknak feltűnt: a szoftver tele van hibákkal, jóval megbízhatatlanabb, mint elődje.

A megjelenés után 1-2 órával már a hazai fórumokon is jelezték, hogy a hetes iTunes nem működik valami fényesen. Mi is letöltöttük az ingyenes szoftvert, és kiderült: a zenelejátszás gyakran erősen beszaggat. Ha megnyitunk bármilyen alkalmazást, az iTunes elbátortalanodik, és élvezhetetlen tempóban játssza vissza a zenét. A hazai felhasználók mellet a külföldiek is sok hibát tapasztaltak, a szaggatás mellett sokszor a hangminőséggel is baj van, de a grafikus felület sem működik mindig jól.

Az Appleinsider a kaliforniai céghez közelálló forrásokra hivatkozva azt közölte, hogy a központban tudnak a problémákról és lázasan dolgoznak a megoldáson. Várhatóan a szoftver pc-re és mac-re írt verziója is frissül, olyan hamar, amennyire csak lehetséges.

Azért siker

Közben az iTunes 7-essel bemutatkozott mozibolt sikeresen startolt. Egyelőre csak a Disney érdekkörébe tartozó stúdiók 75 filmje érhető el az oldalról (ide tartozik a Pixar, Touchstone Pictures és Miramax Films), az óriás legnagyobb egyéni részvényese egyébként maga Steve Jobs, az Apple vezére.

A szolgáltatás alig egy hete mutatkozott be, de már 125 ezer filmet töltöttek le, ami több mint egymillió dolláros forgalmat jelent. A legújabb filmeket 15 dollárért lehet letölteni, aki előre bejelentkezett a mozira, 13 dollárból megússza, míg a korábbi filmek 10 dollárba kerülnek. A mozik felbontása egységesen 640x480 pixel, és öt megabites vonalon fél óráig tart, amíg megérkezik a gépre a fájl. Itthonról a szolgáltatás nem, vagy csak rendkívül körülményesen érhető el.