Timót, Xénia
-3 °C
4 °C

Hibás az új iTunes

2006.09.20. 10:55
Az új iTunes több ponton megújult elődjéhez, a hatos verzióhoz képest. Az ugrás talán túl nagy volt, mindenesetre az Apple erősen bugos programot dobott piacra. Jó hír, hogy az Appleinsider szerint már készül a javított verzió.

Az Apple zenelejátszó szoftverének, az iTunes-nak legújabb, hetes verziója nem sikerült különösebben jól, már ami a megbízhatóságot illeti.

Szaggat

A többség örült a megszakítás nélküli visszajátszásnak, az új keresési és listázási lehetőségeknek. Többen kritizálták a szoftver kissé talán Windows vistás külsejét, ami viszont sokaknak feltűnt: a szoftver tele van hibákkal, jóval megbízhatatlanabb, mint elődje.

A megjelenés után 1-2 órával már a hazai fórumokon is jelezték, hogy a hetes iTunes nem működik valami fényesen. Mi is letöltöttük az ingyenes szoftvert, és kiderült: a zenelejátszás gyakran erősen beszaggat. Ha megnyitunk bármilyen alkalmazást, az iTunes elbátortalanodik, és élvezhetetlen tempóban játssza vissza a zenét. A hazai felhasználók mellet a külföldiek is sok hibát tapasztaltak, a szaggatás mellett sokszor a hangminőséggel is baj van, de a grafikus felület sem működik mindig jól.

Az Appleinsider a kaliforniai céghez közelálló forrásokra hivatkozva azt közölte, hogy a központban tudnak a problémákról és lázasan dolgoznak a megoldáson. Várhatóan a szoftver pc-re és mac-re írt verziója is frissül, olyan hamar, amennyire csak lehetséges.

Azért siker

Közben az iTunes 7-essel bemutatkozott mozibolt sikeresen startolt. Egyelőre csak a Disney érdekkörébe tartozó stúdiók 75 filmje érhető el az oldalról (ide tartozik a Pixar, Touchstone Pictures és Miramax Films), az óriás legnagyobb egyéni részvényese egyébként maga Steve Jobs, az Apple vezére.

A szolgáltatás alig egy hete mutatkozott be, de már 125 ezer filmet töltöttek le, ami több mint egymillió dolláros forgalmat jelent. A legújabb filmeket 15 dollárért lehet letölteni, aki előre bejelentkezett a mozira, 13 dollárból megússza, míg a korábbi filmek 10 dollárba kerülnek. A mozik felbontása egységesen 640x480 pixel, és öt megabites vonalon fél óráig tart, amíg megérkezik a gépre a fájl. Itthonról a szolgáltatás nem, vagy csak rendkívül körülményesen érhető el.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!