Vince, Artúr
-3 °C
1 °C

A Netscape elárulja, merre megy a felhasználó

2002.09.16. 14:03
A weboldalak tulajdonosai egyszerűen megismerhetik, hogy az oldalaikra látogató felhasználók hova szörfölnek tovább. Az újabb generációs Mozilla és a 6-os feletti verziószámú Netscape böngészők használói parázhatnak.
A Mozilla böngésző napvilágra került biztonsági hibája révén a weboldalak tulajdonosai egyszerűen megismerhetik, hogy az oldalaikra látogató felhasználók hova szörfölnek tovább. Ennek során teljesen lényegtelen, hogy az illető az oldalon szereplő linkre kattint, vagy a Bookmarkok közül választva, a Home gombot megnyomva, esetleg a címsorba valamit begépelve lép tovább.

Nincs hivatalos javítás

Jelenleg nincs javítása ennek a problémának, bár a rést felfedező Sven Neuhaus ezt már csaknem négy hónapja jelentette a fejlesztőknek. Az érintett böngészők közé tartozik valamennyi aktuális Mozilla változat, és az ezekre épülő Netscape 6.x és 7.x sorozatok.

Barkácsmódszer

Időközben születtek barkácsmegoldások, például a Javascript kiiktatása révén, de némileg "elegánsabb" eljárás a felhasználói dossziéban található user.js fájlba ennek a sornak a beiktatása:

user_pref("capability.policy.default.Window.onunload", "noAccess");

A másik lehetőség egy jól beállított proxy vagy tűzfalprogram használata, amely a megfelelő információk kijutásának képes elejét venni. Számos ilyen ingyenes program hozzáférhető, például a Zone Alarm vagy a JunkBuster különböző generációi.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!