Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Netscape elárulja, merre megy a felhasználó

2002.09.16. 14:03
A weboldalak tulajdonosai egyszerűen megismerhetik, hogy az oldalaikra látogató felhasználók hova szörfölnek tovább. Az újabb generációs Mozilla és a 6-os feletti verziószámú Netscape böngészők használói parázhatnak.
A Mozilla böngésző napvilágra került biztonsági hibája révén a weboldalak tulajdonosai egyszerűen megismerhetik, hogy az oldalaikra látogató felhasználók hova szörfölnek tovább. Ennek során teljesen lényegtelen, hogy az illető az oldalon szereplő linkre kattint, vagy a Bookmarkok közül választva, a Home gombot megnyomva, esetleg a címsorba valamit begépelve lép tovább.

Nincs hivatalos javítás

Jelenleg nincs javítása ennek a problémának, bár a rést felfedező Sven Neuhaus ezt már csaknem négy hónapja jelentette a fejlesztőknek. Az érintett böngészők közé tartozik valamennyi aktuális Mozilla változat, és az ezekre épülő Netscape 6.x és 7.x sorozatok.

Barkácsmódszer

Időközben születtek barkácsmegoldások, például a Javascript kiiktatása révén, de némileg "elegánsabb" eljárás a felhasználói dossziéban található user.js fájlba ennek a sornak a beiktatása:

user_pref("capability.policy.default.Window.onunload", "noAccess");

A másik lehetőség egy jól beállított proxy vagy tűzfalprogram használata, amely a megfelelő információk kijutásának képes elejét venni. Számos ilyen ingyenes program hozzáférhető, például a Zone Alarm vagy a JunkBuster különböző generációi.