Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Univerzális instantportál a Novelltől

2001.04.23. 17:26
A Novell új szoftverével személyre szabott, egyetlen böngészőn keresztüli hozzáférést kínál a vállalat hálózatán lévő fájlokhoz, a különféle eszközökhöz, információkhoz és alkalmazásokhoz.
A Novell Portal Services 1.0 egy olyan univerzális portált kínál, amely mind rendszeradminisztrátorok, mind felhasználók számára megkönnyíti a naponta használt szoftverek elérését. A platformfüggetlen szoftver a Java és az XML kombinációjával biztosított személyre szabható felhasználói felület egyaránt használható NetWare, Windows NT/2000, Solaris és Linux operációs rendszereken.

Személyre szabható vállalati vagy kereskedelmi portál
Használatával a felhasználóknak elegendő egyszer bejelentkezniük, hogy egyszerűen, böngészőn keresztül bárhonnét és bármikor hozzáférjenek a szükséges alkalmazásokhoz és erőforrásokhoz. A Novell Portal Services a közvetlen belső hálózat kiiktatásával növeli a rendszer biztonságát.

Mivel a meglévő vállalati címtárakat használja, nagy mértékben felgyorsítja nagyteljesítményű vállalati portálok kialakítását. A portál vállalati igényektől függően legfeljebb három hónap alatt konfigurálható a legelterjedtebben használt alkalmazásokhoz. A szoftver egy olyan keretrendszert biztosít, amelyik leegyszerűsíti a webes szolgáltatásokhoz, többek között a Novell Hálózati Szolgáltatásaihoz történő hozzáférést.

A GroupWise együttműködési, a NetWare kiváló rendelkezésre állással fájl- és nyomtatási, az iChain biztonságos extranetes hitelesítési, a DirXML adatszinkronizációs, a Novell OnDemand Services pedig a digitális tartalom- és vékonykliens-hozzáférési szolgáltatásokat biztosít. A Novell Portal Services természetesen az egyéb vállalati alkalmazásokhoz, például a Microsoft Exchange-hez vagy a Lotus Notes-hoz is ugyanolyan hatékonyan használható.

Az alkalmazottak tűzfalon belülről és kívülről is elérhetik munkahelyi portáljaik elemeit, például az e-maileket, vállalati híreket, linkeket a gyakran használt alkalmazásokhoz és dossziékhoz, a belső informatikai segélyszolgálatot és minden egyéb erőforrást, amelyre a munka elvégzéséhez szükség van.

A vállalaton kívüli kapcsolatokhoz szintén készíthető személyre szabott portál minden egyes üzleti partner számára - egy portál a beszállítóknak, amelyen a raktárkészlet látható, vagy éppen egy vásárlói portál, amelyen a céggel kapcsolatos hírek, kampányok, valamint a céges telefonkönyv adatai találhatók.