Alfréd
-3 °C
3 °C

Gyártásra kész az Office 2007

2006.11.07. 11:18
November végén megjelenik az Office 2007, a kód mehet a gyártósorra.

A Microsoft lezárta a Microsoft Office 2007 kódját, és elkészült a szoftver gyártósorra küldhető változata. Ez egyben a Microsoft Office eddigi legnagyobb bétateszt programjának a zárása is, a szoftver második bétáját ugyanis 3,5 millióan töltötték le. Mint azt korábban megírtuk, hogy az Office 2007 nemzetközi premierje november 30-án lesz, azon a napon, amikor a Windows Vista és az Exchange Server 2007 is bemutatkozik. A szoftvercsomag béta változatát mi is kipróbáltuk, itt és itt olvasható a teszt.

A végleges verzió megjelenését követően számos új szolgáltatás segíti majd az eddigiektől teljesen eltérő kezelőfelületű Office 2007 megismerését. A Microsoft Office Online felületén közel ötvenezer súgócikk, harmincöt demonstrációs program és huszonnégy online tanfolyam elérhető. December elsejétől ingyen letölthető próbaváltozat is lesz, amely a jelenleg is elérhető Online Test Drive kibővítése. E próbaváltozatok segítségével a felhasználók még azelőtt tesztelhetik az új asztali programokat, hogy döntenének a 2007-es verzióra történő frissítésről vagy a program megvásárlásáról.

Az összes szoftver és a kapcsolódó szolgáltatások többsége elérhető lesz magyar nyelven, ráadásul - az Office történetében először - minden nyelvhez külön kiegészítő csomagot lehet vásárolni, és ezzel a szoftver interfésze, súgója, szótára és eszközei kétnyelvűek lehetnek.