Kijavították a Pro Libertate hibáját

2006.04.09. 16:18
Szerencsére nem rontja el a gépet a Pro Libertate, mert a hiba miatt megdõlõ betûk helyreállításához nem kell újratelepíteni a Windowst, csak az egyik betûtípus-készletet.

Gyorsan kijavította az Oktatásügyi Minisztérium támogatásával csütörtök óta ingyen letölthetõ Pro Libertate videojáték hibáját a fejlesztõ Huszár Games. A lapunkhoz eljuttatott közlemény szerint az új telepítõ elérhetõ a szoftvercég weboldalán.

A korábbi cikkünkben bemutatott hiba, miszerint a játék telepítése után a böngészõben váratlanul bedõlnek a betûk, a cég közleménye szerint csak néhány tesztelõnél jelentkezett, és csak a játék eltávolítása után. Pechesek voltunk, mert szerkesztõségünkben három számítógépbõl háromnál az Internet Explorer és Firefox böngészõkben betöltött weboldalakon, valamint az Outlook levelezõkliensben a játék eltávolítása nélkül is dõltek lettek a betûk.

Egyébként nem a Pro Libertate, hanem a Windows hibája miatt dõlnek meg a betûk, közölte a játék fejlesztõje.

A Huszár Games munkatársától megtudtuk, hogy a probléma megoldása nagyon egyszerû. Ki kell másolni a Windows betûtípusait raktározó könyvtárból - amely a Vezérlõpulton keresztül könnyen elérhetõ - az Arial betûkészletet tartalmazó fájlt (arial.ttf) egy személyes mappába, mondjuk a Dokumentumok közé. Ezután a Vezérlõpultban ki kell törölni ezt a betûtípust, amit lehet, hogy csak akkor engedélyez a rendszer, ha be van csukva minden böngészõablak. Törlés után vissza kell telepíteni a betûtípust a Dokumentumok mappába másolt fájlból.  • Tippek
  • Hírek