Mátyás
-6 °C
1 °C

Megjelent a Windows XP harmadik javítócsomagja

2008.05.07. 14:40
Kis késéssel megjelent a Windows XP Service Pack 3, az operációs rendszer harmadik nagy javítócsomagja, amelyben az összes eddig kiadott javítás benne van.

Kompatibilitási problémák miatt néhány nappal elhalasztotta a Microsoft a Windows XP Service Pack 3 (SP3) megjelenését, de a javítócsomag mostantól az Automatikus Frissítések és a Microsoft Letöltőközpont kínálatában is elérhető. A Microsoft a hasonló okokból visszavont Windows Vista Service Pack 1 javítócsomag automatikus letöltését is újra aktiválta.

Az SP3 nem alakítja át látványosan XP-t, jelentősége inkább abban rejlik, hogy benne van az összes eddig kiadott frissítés. Emiatt az SP3 főleg azoknak lehet hasznos, akik szeretnék újratelepíteni az operációs rendszerüket, mert így telepítés után nem hetven kisebb csomagocskát kell letölteniük az internetről, hanem csak egy nagyobbat, az SP3-at.

Korábban úgy volt, hogy a Microsoft április 29-én kiadja a javítócsomagot, de a szakértők rájöttek, hogy nem kompatibilis a Microsoft egyik saját termékével, a kis- és középvállalatok által használt Dynamics RMS nevű programmal. Ugyanez a probléma Windows Vista SP1-et is érintette.

A probléma még most is fennáll, de a Microsoft egy szűrő segítségével megoldotta, hogy a Dynamics RMS felhasználóinak a gépére ne települjön fel a javítócsomag. A szoftvercég dolgozik a javításon, hogy az érintett cégek is javíthassák SP3-mal a rendszereiket, és a megoldással várhatóan még májusban előrukkol.