Gellért, Mercédesz
12 °C
22 °C

Sziszi erotikus videóját ígéri a vírus

2003.06.20. 11:35
A legújabb magyar szöveggel terjedő vírus Szisziről, a Való Világ 2 sztárjáról ígér videofelvételeket. A vírus a Maya Gold képeivel kecsegtetve fertőző Magold új változata.
A fertőzött e-mail szövege szerint a levélhez csatolt képernyővédő program egy videót tartalmaz, amelyen Sziszi éppen zuhanyozik. A vírus készítője azzal akarja rávenni a gyanútlan internetezőket a csatolt fájl lefuttatására, hogy a videó végén látható azonosító segítségével részt vehetnek egy sorsoláson, melynek a főnyereménye tízmillió forint. A levél feladója látszólag a "VALO VILAG", és a levél szerint az azonosítót a valovilag@rtlklub.hu címre kell elküldeni.

Maya Gold után Sziszi

Már az e-mail fejlécéből kiderül, hogy a levelet nem az RTL Klub vagy a Való Világ stábja postázta. A Vírus Híradó munkatársai szerint feltehetően a Magold vírust tartalmazhatja a levél. A Vírus Híradót készítő 2F 2000 Kft. az orosz Kaspersky Lab antivírus cég segítségével az egyik hozzánk érkezett levél alapján megállapította, hogy valóban a MaGold - más néven Auric - féregvírus egy új változata található a csatolt fájlban. A magyarországon készített vírus első változata Maya Gold képeit ígérve terjedt három hete.

A mintát továbbküldik a vezető vírusirtó cégeknek, hogy azok minél hamarabb beépíthessék szoftvereikbe az új vírus felismerését. A vírus új változata megpróbálja leállítani a gépen futó biztonsági szoftverek, például a tűzfalak és a víruskeresők működését, valamint letörli a hozzájuk tartozó fájlokat.

A levél tartalma:
Tisztelt Cím! Az RTL KLUB jóvoltából Ön most részt vehet egy Internetes nyereményjátékban, ahol akár 10.000.000 Ft-ot is nyerhet. Ehhez nem kell mást tenni, mint a levélhez csatolt flash-videót lefuttatni (ami Sziszi-t a Való Világ 2 sztárját mutatja be zuhanyzás közben), majd a film végén megjelenő azonosítót visszaküldeni a valovilag@rtlklub.hu címre és Ön máris játékba került. A sorsolás nyerteseit E-Mail-ben értesítjük 2003.06.30.-án. Üdvözlettel: RTL KLUB - NA NÁ -